Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 21 augustus 2008

* BRAND IN WONING
MAASSLUIS - Woensdagmiddag rond vijf uur ontstond er een kleine brand in een woning aan de Frans Halslaan. Oorzaak van het brandje was een pan die te lang op het gasfornuis had gestaan. De bewoner en een buurman blusten de brand. De brandweer heeft een nacontrole gedaan.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA VERNIELING
Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagochtend een 53-jarige Rotterdammer gearresteerd voor vernieling op het Zuidplein. De man ging het winkelcentrum uit en liep hierbij tegen een schuifdeur aan. Uit boosheid trapte hij hierop tegen een ruit, waar een barst in ontstond.


* MAN TRAPT ZWANGERE VROUW IN BUIK
Politiepersoneel van het district Zuid heeft woensdagavond een 31-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 26-jarige zwangere vrouw te hebben geschopt in haar buik. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en na controle bleek alles met moeder en kind in orde te zijn. De verdachte is in de woning aan de Papendrechtstraat aangehouden.


* POLITIE HOUDT VIER MANNEN AAN; VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN

COOL - Woensdagavond rond half negen meldde een oplettende getuige bij de politie dat er in de metro richting Spijkenisse vier mannen zaten die mogelijk een vuurwapen bij zich hadden. Met behulp van camera's van de RET kreeg de politie de verdachten al snel in beeld. Toen de mannen bij metrostation Eendrachtsplein uitstapten, werden zij dan ook direct in de kraag gevat. Bij één hen, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel, troffen politieagenten inderdaad een vuurwapen aan. Hij is aangehouden en ingesloten. Ook de drie andere mannen, van 19, 26 en 27 jaar uit Capelle aan de IJssel, zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.


* 30 BEKEURINGEN BIJ VERSCHILLENDE VERKEERSCONTROLES

ROTTERDAM-WEST - Afgelopen woensdag is zowel 's ochtends als 's avonds een verkeerscontrole gehouden op de Westzeedijk en de Mathenesserweg. In totaal werden door de politiemensen 30 processen-verbaal opgemaakt. Het merendeel daarvan was voor het niet handsfree bellen (6x) en het negeren van het rode verkeerslicht (6x). Maar ook het niet dragen van de autogordel (4x) en het rijden in een niet APK gekeurde auto (1X) behoorden tot de overtredingen.
De overige overtredingen betroffen hoofdzakelijk het niet volgen de verplichte rijrichtingen.


* AUTOINBREKER AANGEHOUDEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hielden in de nacht van woensdag op donderdag een autoinbreker aan. Rond drie uur meldde een getuige dat er iemand met een zaklamp in geparkeerdstaande auto's aan de Prins Bernhardstraat scheen. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Aangekomen op de parkeerplaats zagen ze de verdachte. Op het moment dat deze hen zag bukte hij en zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de 25-jarige Rotterdammer aangehouden op de Kortlandstraat. Na verder onderzoek troffen de agenten inbraakwerktuigen aan bij verschillende voertuigen. Vervolgens is de verdachte overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* AUTOMOBILIST' INGESLOTEN NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Politieagenten van district Noord hielden woensdagavond een automobilist aan. De man viel op doordat hij zeer kort op zijn voorganger reed op de Soetendaalseweg. De agenten gaven hem vervolgens een stopteken en spraken hem aan op zijn rijgedrag. Hierop gaf de 21-jarige Rotterdammer aan niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Uit verdere fouillering bleek hij twee zakjes XCT pillen bij zich te hebben en verschillende wikkels met cocaïne. Vervolgens is hij rond kwart voor twaalf overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
CENTRUM - De politie van district Centrum heeft woensdagmiddag een vrouw aangehouden nadat ze een medewerkster van een restaurant aan de Oostmolenwerf had aangevallen. De 48-jarige Rotterdamse was boos geworden omdat de medewerkster lelijk naar haar hond zou hebben gekeken. Hierop had zij de 23-jarige medewerkster aangevallen en had ze geprobeerd een glas in haar gezicht te drukken. Toen de gewaarschuwde agenten bij het restaurant aankwamen, was de boze vrouw inmiddels vertrokken en zat zij bij een tegenovergelegen restaurant te eten. Daar werd ze alsnog aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT TWEETAL VOOR POGING STRAATROOF

Politiemensen van het district Oost hebben woensdagochtend een 18-jarige Rotterdammer en een 18-jarige plaatsgenoot aangehouden voor een poging straatroof. Rond zes uur 's ochtends meldde een 21-jarige man uit Wassenaar dat hij op de Lusthofstraat was lastig gevallen door twee personen. Een van hen had hem een klap gegeven en gevraagd hoeveel geld de man bij zich had. De andere had geprobeerd een sigaret in het gezicht van het slachtoffer te steken. Politiepersoneel stelde na de melding direct een onderzoek in en arresteerde de twee verdachten in de omgeving. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* TWEE JONGENS RIJDEN OP GESTOLEN SNORFIETS

ROTTERDAM-WEST - Woensdagmiddag om ongeveer half vier trokken twee jongens op een snorfiets de aandacht van surveillerende politiemensen. Bij het zien van de wetshandhavers maakten zij rechtsomkeer en probeerden aan een controle te ontkomen. De twee politiemensen bleken zelfs lopend net iets sneller dan de twee op de snorfiets en zij werden dan ook aan de kant gezet. Nadat de twee naar een identiteitsbewijs was gevraagd bleek dat zij dat niet bij zich hadden. De bestuurder was niet op zijn mondje gevallen en was nogal brutaal. Bovendien kwam hij zeer ongeloofwaardig over. De politiemensen twijfelden dan ook sterk aan de identiteit van de twee. Nadat de twee waren overgebracht naar het bureau bleek dat de twijfel terecht was. Zij hadden gelogen over hun identiteit en de snorfiets bleek gestolen te zijn. Tegen de twee Schiedammers, 14 en 15 jaar oud, is proces-verbaal opgemaakt.


* IDENTITEIT SLACHTOFFER MISDRIJF BEKEND
De identiteit van man die dinsdag overleden is na een misdrijf is bekend. Het gaat om een 25-jarige Amsterdammer. Hij behoorde tot de kennissenkring van de verdachte. Zijn familie is inmiddels op de hoogte gebracht. In de nacht van dinsdag op woensdag meldde een 24-jarige Rotterdammer op het politiebureau dat hij eerder die dag een man om het leven gebracht had in zijn woning aan de Voorde. Na onderzoek werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen in de woning. Vervolgens is de verdachte aangehouden en ingesloten. Uit sectie bleek dat de Amsterdammer overleden is als gevolg van steekwonden. De recherche van district Feijenoord-Ridderster doet nog onderzoekt de toedracht van de steekpartij.