KNHS


Vier springpaarden positief op doping
21 augustus 2008
Noors team

Nederlands team wellicht vierde

HONG KONG (KNHS) - Vier paarden zijn uitgesloten van de individuele finale voor de springruiters, vanavond in Hong Kong. Dit gebeurde omdat tijdens de doping/medicatie controle bij alle vier de paarden capsaicin werd aangetroffen, een verboden stof. De vier paarden zijn Chupa Chup van de Braziliaan Bernardo Alves, Cöster van de Duitser Christian Ahlmann, Latinus van de Ier Dennis Lynch en Camiro van de Noor Tony André Hansen.

Capsaicin is gekwalificeerd als doping vanwege de gevoeligheid verhogende werking en als geneesmiddel vanwege de pijnstillende werking. Het is een bestanddeel van Spaanse peper.

Wanneer ook de resultaten van de B-monsters bekend zijn kan dit de uitslag veranderen, waardoor de Noren hun bronzen medaille kwijtraken aan Zwitserland en terugvallen naar de achtste plaats in het klassement. Duitsland is dan teruggevallen van de vijfde naar de negende en laatste plaats en Nederland zal dan zijn opgeklommen naar de vierde plaats in de einduitslag.

De vier genoemde ruiters mogen niet starten in de finale, waardoor er nog vier extra ruiters worden toegevoegd. Mits zij niet de vierde ruiter van een land zijn zijn dat de nummers 35 t/m 39 van het klassement.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Einduitslag teams zoals die was op 18 augustus:


1) USA - 20 (1e na barrage, niet meetellend individueel)
2) Canada - 20

3) Noorwegen - 27

4) Zwitserland - 30

5) Nederland - 34
5) Duitsland - 34

Tussenstand individueel, zoals die was op 18 augustus:


1) Tony André Hansen (Noo) - Camiro - 3

2) Jos Lansink (Bel) -Cumano - 4
2) McLain Ward (USA) - Sapphire - 4
2) Edwina Alexander (Aus) - Itot de Chateau - 4 2) Eric Lamaze (Can) - Hickstead - 4
8) Marc Houtzager (Rouveen) - Opium VS - (2+ 1 + 5 =) 8 18) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - Blauwendraad's O'Brien - (4 + 4 + 8 =) 16
29) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Monaco - (5 + 12 + 4 =) 21
44) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon Armanie - (0 + 16 + 27 =) 43

De beste 35 gaan door naar de individuele finale op donderdag, met een maximum van 3 ruiters per land. Alle ruiters beginnen dan weer op nul punten.