Persberichten 21/08 ochtend

Regio, 21-08-2008

Leiden Beroofd van zuivelprodukten Een 56 jarige vrachtwagenchauffeur uit Amersfoort is donderdag 21 augustus rond 03.15 uur beroofd van een doos zuivelprodukten. De chauffeur was op de Haarlemmerstraat bij een winkel ter hoogte van de Vrouwensteeg goederen aan het lossen toen hij werd aangesproken door een jongeman. Toen de chauffeur zag dat de jongen naar een paar dozen liep probeerde hij de klep van de trailer dicht te doen. De jongen viel door het sluiten van de klep maar wist nog net een doos te pakken. Hij liep echter terug naar de chauffeur en schopte hem een aantal keren waarna hij er vandoor ging richting Vrouwenkerkhof. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Snorfietser valt Een 55 jarige snorfietser uit Rotterdam is woensdag 20 augustus rond 18.50 uur door nog onbekende oorzaak met zijn snorfiets ten val gekomen op de Zwanendaal. De Rotterdammer werd met letsel aan een schouder en sleutelbeen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie heeft de man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol

Schoonhoven Verdachten van bootdiefstal aangehouden De politie heeft woensdag 20 augustus rond 20.10 uur bij een jachthaven aan de Lekdijk Oost een 41 jarige vrouw en een 42 jarige man uit Deurne (België) aangehouden. De twee probeerden er vandoor te gaan met een daar door de eigenaar uit Apeldoorn afgemeerde snelle Bayliner motorboot. Een oplettende getuige sloeg alarm bij de havenmeester die de twee aansprak. Deze vertrouwde het verhaal van de twee niet en schakelde de politie in. Beide verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.