Schuitema NV

Persberichten

A A A

Schuitema gaat van zes naar vijf distributiecentra

Als gevolg van de overeenkomst tussen Schuitema, CVC Capital Partners en Ahold worden er dit jaar circa 58 winkels aan Ahold overgedragen. Daarnaast gaat het proces van optimalisatie van het C1000-winkelbestand onverminderd door. Als gevolg hiervan zullen er in het najaar van 2008 nog circa 10 winkels worden afgestoten aan diverse partijen. Hierdoor ontstaat er een overcapaciteit in de distributiecentra in Eindhoven, Breda en Woerden. Een ingreep in de logistieke structuur is noodzakelijk.

Schuitema heeft het voornemen haar logistieke activiteiten over vijf in plaats van zes distributiecentra te verdelen. Het distributiecentrum (DC) in Eindhoven wordt hierdoor opgeheven. De activiteiten uit Eindhoven worden geleidelijk verplaatst naar de distributiecentra in Breda en Woerden. DC Eindhoven zal op 27 december 2008 zijn deuren sluiten.

Personele gevolgen
In totaal worden er door deze maatregel per 3 november 2008 203 medewerkers boventallig. Voor 138 van deze medewerkers kan Schuitema passend werk bieden op het DC in Breda. De overige medewerkers zal Schuitema ondersteunen bij het zoeken naar ander werk. Bij voorkeur binnen de eigen organisatie en als dat niet mogelijk is extern.

De chauffeurs van DC Eindhoven worden niet boventallig. Deze groep zal vanuit de standplaats Eindhoven de winkels blijven bevoorraden.

Schuitema heeft de COR om advies gevraagd en de bonden geïnformeerd.

Na de sluiting van DC Eindhoven heeft Schuitema vijf distributiecentra: Gieten, Raalte, Woerden, Elst en Breda.

Schuitema n.v.
Corporate Communicatie
Mevr. R. de Graaf
Telefoon: 033-453 33 33
info@schuitema.nl
www.schuitema.nl