ABVAKABO FNV

Akkoord voor onderwijzend personeel kunsteducatie

ABVAKABO FNV heeft deze zomer samen met de vakbonden CNV Publieke Zaak en CMHF een onderhandelingsresultaat gesloten met het College voor Arbeidszaken van de VNG over de rechtspositieregeling voor het onderwijzend personeel in instellingen voor kunsteducatie.

In de cao sector Gemeenten 2007-2009 erkenden partijen dat de bijlagen van de CAR-UWO, waarin de rechtspositieregeling voor dit personeel is opgenomen, niet meer actueel zijn. Ook sluiten ze niet goed aan bij de bedrijfsvoering in de sector. Om onderwijzend personeel een professionele arbeidsomgeving te bieden en de instellingen toekomstbestendig te maken, zijn partijen een groot aantal wijzigingen overeengekomen.

Zo komen alle huidige bijlagen van de CAR-UWO over de rechtpositie van het onderwijzend personeel in de kunsteducatie te vervallen. In plaats van deze bijlagen wordt een apart CAR-hoofdstuk geĂŻntroduceerd in de CAR-UWO waarin de afwijkingen van en aanvullingen op de CAR-UWO worden opgenomen, zoals die specifiek gelden voor het onderwijzend personeel in de kunsteducatie. Bij dat hoofdstuk komt een nieuwe bijlage voor de salarisschalen kunsteducatie.

Het resultaat is op alle onderdelen voor alle gemeenten bindend. De gemaakte afspraken gaan in op 1 januari 2009.