Politie Noord- en Oost Gelderland

Diefstal uit woning

Zutphen, 21-08-2008 o Onbekenden hebben woensdag 20 augustus diverse goederen weggenomen uit een woning aan de Van Essenstraat in Zutphen. De politie is een onderzoek gestart.

De diefstal is gebeurd tussen 09.30 en 09.45 uur terwijl de bewoonster thuis was en de deur niet op slot zat. De vrouw was elders in de woning en hoorde gerommel. Ze ging op onderzoek uit en trof twee onbekende mannen aan in de woning, die er snel vandoor gingen. Hierna ontdekte de vrouw dat haar handtas met daarin onder andere een portemonnee en een digitale camera waren weggenomen. Een tv en dvd-speler stonden klaar om meegenomen te worden. Op dezelfde dag werd tussen 14.00 en 15.00 getracht in te breken in een woning aan de van Tillstraat in Zutphen. Hier werd niets weggenomen.

Rond 15.40 uur kwam een melding binnen bij de politie dat een Zutphense twee inbrekers had overlopen in haar woning aan de Sonnenbergstraat in Zutphen. Weggenomen werd een flatscreen. Deze werd in de omgeving van de Van Drinenstraat achtergelaten door de daders.

De politie is een onderzoek gestart en gaat er vanuit dat de inbraken met elkaar te maken hebben. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 - 8844.