Gemeente Hoogeveen

Gemeente en stichting ondertekenen overeenkomst Het Hollandse Veld De stichting Natuurbescherming Het Hollandse Veld en de gemeente Hoogeveen ondertekenen 26 augustus een beheerovereenkomst voor Het Hollandse Veld bij recreatiegebied Schoonhoven. Een al jaren bestaande situatie wordt hiermee geformaliseerd. De stichting ontvangt een vergoeding voor het onderhoud.

Een kleine groep vrijwilligers voert al jaren werkzaamheden uit in het gebied, dat eigendom van de gemeente is. Er is een bestaande ven uitgegraven en samen met een andere ven ontdaan van grassen en opgaande begroeiing. Dankzij dit werk hebben zich daar bijzondere planten en dieren kunnen vestigen. Ook onderhoudt de stichting een oeverzwaluwwand, waar jaarlijks tientallen zwaluwpaartjes broeden.

In 2006 nam Teunis Otten het initiatief tot oprichting van de stichting Natuurbescherming Het Hollandse Veld, waarmee de gemeente de beheerovereenkomst afsluit. Otten zal namens de stichting de overeenkomst ondertekenen. Voor de gemeente is dat wethouder Betty Poutsma. De ondertekening is in zalencentrum Schoonhoven bij Hollandscheveld om 14.00 uur.
College: hoogbouw mogelijk op 7 locaties in Hoogeveen Pesse kiest twee locaties voor woningbouw