Persberichten 21/08 middag

Regio, 21-08-2008

Katwijk Verkeersongeval Donderdag 21 augustus vond even voor 07.00 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Steenbok/Hartweg. Een 21 jarige snorfietsster uit Katwijk reed over de Hartweg en liet op de kruising een 42 jarige automobiliste uit haar woonplaats die van rechts kwam niet voorgaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De snorfietsster werd met een gebroken been overgebracht naar het LUMC.

Bodegraven Aanrijding tussen twee autos op N11 Op de Rijksweg N11 ontstond donderdag 21 augustus rond 08.10 uur een aanrijding tussen twee autos. Er vielen geen gewonden. Wel was er zware materiële schade. De aanrijding gebeurde doordat een 37 jarige man uit Utrecht onder het rijden iets pakte van de vloer voor zijn bijrijderstoel. Op het moment dat hij weer zicht op de weg kreeg reed hij tegen de vangrail in de middenberm. Als reactie stuurde hij naar rechts en raakte vervolgens de auto van een 46 jarige vrouw uit Amersfoort. Beide voertuigen kwamen uiteindelijk tot stilstand tegen een vangrail.

Boskoop Vrachtauto haakt in hefbrug Een vrachtauto bestuurd door een 37 jarige man uit Boskoop is donderdag 21 augustus met een haak in de hefbrug over de Gouwe blijven hangen. De containerhaak was te hoog voor de brug. Door het haken stuiterde de vrachtauto met de cabine tegen spanten van de bovenkant van de brug. De bestuurder liep daardoor letsel op aan rug en hoofd. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Door het onderzoek naar de schade aan de burg en de afwikkeling van het ongeval was er geen verkeer mogelijk over het water of weg. De politie zorgde voor omleiding van het verkeer.

Rond 12.30 uur is de brug weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer tot een hoogte van 3.20 meter. Verkeer dat hoger is dan 3,20 meter wordt omgeleid via de hefbrug van Waddinxveen. Vanaf donderdagavond 21.00 uur wordt de brug weer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, vanwege lag- en andere werkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen de burg wel blijven gebruiken. Hoe lang de stremming voor de scheepvaart gaat duren, is nog onbekend.

Pleziervaartuigen aan de kant van Alphen aan den Rijn kunnen gebruik maken van de haven van watersportvereniging De Gouwe, tel. 06-12205701.

Gouda Jongens met balletjespistool aangehouden De politie heeft woensdagmorgen 20 augustus twee Gouwenaren van 14 en 15 jaar aangehouden voor het in het bezit hebben van een balletjespistool. De politie kreeg de melding nadat de jongens in de omgeving van de Emmastraat waren gezien met het wapen. Op basis van de signalementen werden de twee in de omgeving aangehouden. Het balletjespistool is inbeslaggenomen. De jongens worden doorgestuurd naar buro Halt. Nepwapens Nepwapens zijn vaak moeilijk te onderscheiden van echte wapens. Dit maakt het mogelijk om nepwapens voor verkeerde doeleinden te gebruiken om bijvoorbeeld anderen mee te bedreigen. Het is daarom in Nederland verboden om nepwapens in het bezit te hebben.