Politie Kennemerland

Nieuwsberichten Kennemerland

Kennemerland, 21-08-2008

Bromfietser gewond na ongeval

HOOFDDORP, 20 augustus - Een 17-jarige jongen uit Hoofddorp is woensdag gewond geraakt bij een ongeval met zijn bromfiets. De jongen reed rond 09.45 uur over de Marga Klompésingel toen hij de macht over zijn stuur verloor en ten val kwam. Hij heeft hierbij hoofdletsel opgelopen en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.

Dronken spookrijder

HOOFDDORP, 20 augustus - Surveillerende agenten zagen rond 19.30 uur een auto rijden over de busbaan van de Zuidtangent. De auto reed langzaam en slingerend tegen het verkeer in. Bij controle bleek de bestuurder zwaar onder invloed van alcohol. De man was een 36-jarige Hoofddorper die zo dronken was dat hij nauwelijks op zijn benen kon staan en er niet in slaagde goed genoeg te blazen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij vervolgens een bloedproef. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Jeugdige vandalen aangehouden

HEEMSKERK, 20 augustus - Rond 17.20 uur meldden oplettende getuigen dat een groepje jongens ruiten vernielden op een bouwterrein aan de Singelweide. Agenten troffen drie jongens uit Heemskerk en Beverwijk aan van 9, 11 en 12 jaar. Ze bekenden één ruit zelf te hebben vernield en 14 andere ruiten onder dwang van een paar oudere jongens. Daarnaast waren nog zeker 15 andere ruiten vernield door de ouders jongens zelf. De agenten hebben de drie jongens aangehouden en aan het bureau proces-verbaal opgemaakt. Hun ouders zijn in kennis gesteld en er wordt een onderzoek ingesteld naar de oudere jongens.

Waarschuwing voor oplichters

HEMSKERK, 20 augustus - Diverse inwoners van Heemskerk hebben woensdagmiddag gemeld dat ze een oplichter aan de deur hebben gehad. Ze vertelden dat een man aanbelde die een pakketje bezorgde waarvoor 80 cent moest worden betaald. Bij de politie is bekend dat daarvoor moet worden gepind. De oplichter haalt dan zelf de pinpas door een apparaat. De bewoner moet dan de pincode intoetsen. De oplichter zegt dat het niet werkt en beschikt dan over de juiste PIN-gegevens waarmee geld van de rekening kan worden gehaald. De betrokken Heemskerkers zijn hier niet ingetrapt en hebben niet gepind. De oplichter is zonder PIN-code weggegaan. De politie is op zoek naar de man. Hij droeg een zwarte broek en een oranje vest met de letters TNT erop. De politie waarschuwt voor deze praktijken en vraagt mensen die de man aan deur krijgen de politie te bellen.

Geweldpleger aangehouden

BEVERWIJK, 20 augustus - Een medewerker van een snackbar aan de Plantage meldde rond 23.30 uur dat hij was bedreigd en mishandeld door een man. Toen de agenten bij de snackbar arriveerden wilde de verdachte net wegrijden. De man bleek een 32-jarige Beverwijker. Hij is uit de auto gehaald en aangehouden. Hij was niet voor rede vatbaar en is meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Snelheidscontroles

Woensdag zijn op diverse plaatsen in de regio snelheidscontroles gehouden. De controles zijn er op gericht de veiligheid in het verkeer te vergroten en het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

HAARLEM, 20 augustus - Woensdagochtend is van 08.15 tot 11.20 uur gecontroleerd op de Spaarndamseweg. Hierbij werden 1536 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 119 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 85 km per uur.

HEEMSTEDE, 20 augustus - Woensdagavond is van 20.15 tot 22.15 uur gecontroleerd op de Valkenburgerlaan. Er werden 335 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 30 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 70 km per uur.

HOOFDDORP, 20 augustus - Woensdag is van 09.00 tot 14.00 uur gecontroleerd op de Weg om de Noord. Er werden 7478 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 175 sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 129 km per uur.

BEVERWIJK, 20 augustus - Woensdagmiddag is van 13.45 tot 15.00 uur gecontroleerd op de Plesmanweg. Er werden 586 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 18 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 78 km per uur.

BEVERWIJK, 20 augustus - Woensdagmiddag is van 13.45 tot 15.15 uur gecontroleerd op de Parallelweg. Er werden 1138 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 37 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur.

BEVERWIJK, 20 augustus - Woensdagmiddag is van 13.55 tot 15.10 uur gecontroleerd op de Wijkermeerweg. Er werden 1218 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 60 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 66 km per uur.

HEEMSKERK, 20 augustus - Woensdagmiddag is van 13.55 tot 14.45 uur gecontroleerd op de Provincialeweg. Er werden 1010 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 27 sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 101 km per uur.