Gemeente Graafstroom


Gemeenten Graafstroom en Nieuw-Lekkerland, De Grote Rivieren en Meldpunt ZO organiseren voorlichtingsbijeenkomst Huiselijk Geweld

Huiselijk geweld is geweld, dat door iemand in de huiselijke kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Geweld staat voor aantasting van de persoonlijke integriteit. Het komt in verschillende vormen voor, zoals geestelijk geweld en lichamelijk geweld, waaronder seksueel geweld. Dit geweld wordt veroorzaakt door (ex-)partners, gezinsleden, familieleden en huisvrienden van het slachtoffer. `Huiselijk' verwijst dus naar de relatie tussen de dader en het slachtoffer en niet naar de locatie waar het geweld plaatsvindt.

De gemeenten Graafstroom en Nieuw-Lekkerland, De Grote Rivieren en het Meldpunt Zorg en Overlast organiseren een voorlichtingsbijeenkomst over dit thema, met als doel het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld, met name taboe doorbreken, bespreekbaar maken en een betere signalering en toeleiding naar zorg realiseren.

U bent van harte welkom op dinsdag 2 september a.s. van 19.00 - 22.00 uur in Dorpshuis 'de Spil', Willem van den Heerikweg 1 in Bleskensgraaf. De toegang is vrij en koffie en thee zijn gratis.

Als u deze bijeenkomst wilt bijwonen, dan kunt u zich aanmelden bij de afdeling Preventie van De Grote Rivieren, telefoon (078) 654 50 76 (ma t/m do) of via de mail: preventie@degroterivieren.nl.