Geen brons voor sergeant Dennis Bekkers

Taekwondoka en sergeant Dennis Bekkers heeft zich vandaag via de herkansingen niet kunnen kwalificeren voor een bronzen medaille in de klasse tot 68 kilo. De sergeant van de luchtmacht moest het tijdens de herkansingen opnemen tegen de Turk Servet Tazegul. Bekkers verloor de partij met 2-3.

Staatssecretaris Jack de Vries zei over de prestaties van sergeant Dennis Bekkers: 'Hij is heel ver gekomen als debutant, dit smaakt naar meer voor Londen!'

Sergeant Dennis Bekkers kwalificeerde zich eind januari 2008 als eerste lid van de Defensie Topsport Selectie voor de Olympische Spelen. Op het Olympische kwalificatietoernooi in Istanbul behaalde hij een bronzen medaille.

In totaal nemen hebben zeven Defensie Topsporters deel genomen aan de Olympische Spelen. De Defensie Topsport Selectie bestaat totaal uit achttien sporters die hun topsport combineren met een maatschappelijke carrière bij Defensie. Deze sporters laten zien dat Defensie en topsport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Want Defensie = Topsport!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.defensie.nl en www.defensietopsport.nl

Noot voor de pers:

Voor meer informatie over de prestaties van sergeant Dennis Bekkers kunt u contact opnemen met de Coördinator Defensie Topsport Selectie, voor deze sergeant der eerste klasse Dick Boschman, 06 11 06 27 16.

Categorieën: Internationaal, Overig

Bron: Ministerie van Defensie