Gemeente Medemblik

Petitie voor behoud bibliotheekbus

De Biebbus moet blijven! Dit staat boven de petitie die, vergezeld van 657 handtekeningen, op maandag 18 augustus in Medemblik werd overhandigd aan wethouder Jan Entius. Hij ontving de handtekeningen uit handen van ouders en kinderen uit Hauwert en Sijbekarspel/Benningbroek. De handtekeningen zijn verzameld in Benningbroek/Sijbekarspel, Opperdoes, Hauwert, Abbekerk en De Weere.

Hiermee wordt bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen verdwijning van de bibliobus per 1 januari 2009 uit de kleine dorpen. Gesteld wordt dat veel inwoners gebruik maken van de bibliotheekvoorziening, vooral kinderen en ouderen. Afstand en vervoer mogen geen obstakel zijn om recreatief dan wel educatief bij te blijven.
De wethouder toonde zijn waardering voor de actie en beloofde zich te zullen inspannen voor het behoud van een bibliotheekvoorziening in het dorp.

Judith Singelenberg en Miram van de Water met de kinderen: Denise Swier, Floor Singelenberg, Sigrid van de Water en Anouk Butter bieden Jan Entius de petitie aan.