Gemeente Lopik

Nieuws

Graffitikunstwerken in Letscherttunnel

Op 29 maart 2008 organiseerde mevrouw Gerrie Woudenberg-Achterberg samen met Jeugdwerk SSL een Skate en Graffiti evenement in Lopik Dorp. Zij won hiermee de prijsvraag Groene Zwaan. Haar idee was jongeren panelen te laten maken met graffiti, de Letscherttunnel schoon te maken en de panelen aan te brengen. De tijdens het evenement gemaakte panelen zijn, in afwachting van toestemming van de provincie Utrecht, opgehangen op het hekwerk achter het gemeentehuis. De provincie heeft inmiddels toestemming gegeven. De jongeren zullen onder deskundige begeleiding zelf enkele graffitikunstwerken op de gemetselde muren van de tunnel aanbrengen. Naar verwachting gebeurt dit eerste helft september 2008.
Prijswinnaar `Groene Zwaan'

Samen met Jeugdwerk SSL organiseerde mevrouw Gerrie Woudenberg-Achterberg op 29 maart 2008 een Skate en Graffiti evenement in Lopik Dorp. Zij won hiermee de in februari 2007 uitgeschreven prijsvraag `Groene Zwaan'. Haar idee was jongeren panelen te laten maken met graffiti, de Letscherttunnel schoon te maken en de panelen aan te brengen.

De gemeente Lopik en politie wilden via deze prijsvraag inwoners motiveren een bijdrage te leveren aan de verhoging van de veiligheid en leefbaarheid en aan het tegengaan van criminaliteit in de eigen woonomgeving.

Tijdens een gezellige en zonnige middag hebben jongeren panelen bewerkt met graffiti. Hiermee zijn diverse ontwerpen ontstaan. De panelen zijn sinds 7 mei 2008 te bewonderen op het hekwerk achter het gemeentehuis.

Opknappen Letscherttunnel

De provincie Utrecht is eigenaar van de Letscherttunnel. Daarom zijn de ontwerpen ter goedkeuring aan de provincie voorgelegd. De provincie heeft inmiddels toestemming gegeven. Nadat de tunnel is schoongemaakt, zullen de jongeren zelf onder deskundige begeleiding enkele graffitikunstwerken op de gemetselde muren van de tunnel aanbrengen. Naar verwachting zal dit op een zaterdag in de eerste helft van september 2008 gebeuren. Dit is afhankelijk van het moment waarop de tunnel is schoon gemaakt. De provincie Utrecht zal de rest van de tunnel opknappen, waaronder het plafond, de verlichting en de overige muren.

Op deze wijze wordt, mede dankzij het idee van mevrouw Woudenberg en de inbreng van de jongeren, de Letscherttunnel een aangename tunnel om doorheen te lopen.