Gemeente Dongen


Wekelijks enkele woningen in De Beljaart opgeleverd

Heeft u de afgelopen weken al een kijkje genomen in De Beljaart? De eerste bewoners hebben hun huis inmiddels omgetoverd tot een mooi verblijf. Al zullen ze voorlopig nog wel even last hebben van de bouwwerkzaamheden van dit omvangrijke nieuwbouwproject. Hoe ziet de planning van gemeente en ontwikkelaars er uit? In dit artikel praten we u bij.

Nadat burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder Joop Velthoven op 2 juli de eerste bewoners feliciteerden bij de sleuteloverdracht, zijn er alweer diverse woningen opgeleverd in Fase 1. Momenteel krijgen wekelijks enkele bewoners de sleutels in handen en rond de herfstvakantie zullen bijna honderd woningen een nieuwe eigenaar of huurder hebben. Ook in het meest zuidwestelijke deel van het plan (richting de Hoge Ham) wordt volop gebouwd en zijn de eerste woningen bewoond. Aan het eind van het jaar gaat de verkoop van de negen bouwkavels in Fase 1 van start. De gemeente zal dit onder andere in de Informatiekrant en op www.beljaart.nl bekendmaken.

Bouwen
De voorbereidingen voor Fase 2, het gebied dat ten noorden van Fase 1 ligt, zijn in volle gang. De projectontwikkelaars Heja projectontwikkeling/Moeskops Bouwbedrijf, DWV Woningcorporatie, Klok Druten ontwikkeling en Van de Ven zijn druk bezig met ontwerpen en tekenen. De bouw start waarschijnlijk in het late voorjaar van 2009; nadere informatie over de verkoop volgt.

Wegen
De kruising tussen de Beljaartlaan en de Bolkensteeg is vernieuwd en vlak voor de bouwvak opengesteld. Hier is het vrij liggend fietspad, dat uiteindelijk langs de buitenrand van de wijk komt te liggen, al goed zichtbaar. Eind september beginnen we met het aanleggen van het trottoir en de bestrating in de eerste twee straten van De Beljaart: de Stobbenveen en de Schoolsticht. Dat doen we stapsgewijs, want we willen natuurlijk voorkomen dat een net aangelegde weg door bouwverkeer wordt beschadigd.

Spelen en groen
Over een tijdje krijgt De Beljaart een zogeheten groene long, waarin kinderen kunnen spelen. Voordat het zover is kunnen de kinderen uit Fase 1 vanaf eind september voorlopig spelen op een plek tussen de pas opgeleverde woningen en het asielzoekerscentrum. Voor het ontwerp van de groene long heeft de gemeente adviesbureau Oranjewoud ingeschakeld, maar zij ontwerpen zeker niet alleen. De jeugdgemeenteraad heeft begin juli in een workshop al een actieve bijdrage geleverd. Daarnaast gaat de gemeente nieuwe bewoners werven voor de werkgroep.

Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in De Beljaart? Stuur dan een mailtje naar communicatie@dongen.nl en u ontvangt periodiek een digitale nieuwsbrief over het project.