Ingezonden persbericht

GRAND THEATRE GRONINGEN: programma Noorderzon
productiehuis & podium

Tijdens het Noorderzon Festival (21-31 augustus) presenteren we de volgende internationale coproducties:

----------
()
Tomoko Mukaiyama ­ Mo ichido (once again) > in het Wall House #2

Pianiste en kunstenares Tomoko Mukaiyama ontwikkelde speciaal voor het Wall House de voorstellling Mo-ichido (once again). Ze onderzoekt hierin de kracht van de herinnering en de poëzie van de ruimte. Hiervoor maakt ze gebruik van de twee sterkste mechanismen die onbewust herinneringen oproepen en aanmaken, geur en klank.
De voorstelling zal zich in de hoofdruimtes van het huis afspelen: de studio, de gang, de woonkamer, de eetkamer en de slaapkamer. Voor deze ruimtes componeert Tomoko muziek en ontwerpt ze installaties met klank-, geur- en videobeelden die haar interpretatie van de specifieke ruimtes versterken en de ruimtelijke ervaring zullen kleuren. www.tomoko.nl
De voorstelling is te zien tijdens Noorderzon 2008, vier dagen lang, viermaal per dag.
> vrijdag 22 augustus | zaterdag 23 augustus | zondag 24 augustus | maandag 25 augustus om 16.30 | 18.00 | 19.30 en 21.00 uur.

----------
()
Radiohole ­ Anger/Nation (hip deep in shit)
Het undergroundgezelschap Radiohole uit Brooklyn is voor het eerst in Nederland. De groep maakt aanstekelijke en nogal barokke theaterstukken in een stijl die sterk afwijkt van het Nederlandse theater. Het is vrij, subversief en compromisloos in het vormgeven van de eigen fantasie. Punktheater in de beste zin van het woord. In 'Anger/Nation' richt Radiohole de pijlen op 'de amerikaanse psyche'.
Met: Eric Dyer, Iver Findlay, Scott Halversen Gillette, Maggie Hoffman * video-ontwerp: Iver Findlay, So Yong Kim * choreografie: Marit Sandsmark * coproductie met: Donaufestival Wenen, The Kitchen New York, Noorderzon en Grand Theatre.
> vrij 22 augustus 21.30 uur | za 23 augustus 21.30 uur
www.radiohole.com.

----------
Nature Theatre of Oklahoma
()
- Romeo & Juliet
'Romeo and Juliet' is een stuk dat iedereen kent maar als je, zoals de spelers van Nature Theatre hebben gedaan, verschillende mensen vraagt om het na te vertellen, levert datheel persoonlijke interpretaties op met soms volstrekt nieuwe scènes, personages en smeuïge details.
Idee en regie: Pavol Liska, Kelly Copper * door: Anne Gridley, Robert M. Johanson, Elisabeth Conner *
productie: International Summerfestival / Kampnagel Hamburg in coproductie met: Kaaitheater Brussel / Workspace Brussel, Buda Kunstcentrum Kortrijk, Noorderzon, Grand Theatre, the Wexner Center for the Arts van de Ohio State University.

> zo 24 augustus 21.45 uur | ma 25 augustus 20.00 uur | dinsdag 26 augustus 20.00 uur |
wo 27 augustus 20.00 uur

- Rambo Solo
Zachary Oberzan is van jongs af gefascineerd door Rambo. Niet de film maar de held uit het boek 'First Blood' waarop de bekende films zijn gebaseerd. Zijn hartstocht voor het het heldenverhaal gaat zo ver dat hij het tot de kleinste zweterige details na wil vertelen. Tot zijn geheugen hem in de steek laat en hij verstrikt raakt in een eenmansoorlog tegen het verhaal.

()

Idee en regie: Pavol Liska, Kelly Copper * door: Zachary Oberzan
productie: International Summerfestival / Kampnagel Hamburg in productie met: Kaaitheater Brussel / Workspace Brussel, Buda Kunstcentrum Kortrijk, Noorderzon, Grand Theatre, the Wexner Center for the Arts van de Ohio State University. www.oktheater.org.
> zo 24 augustus 21.45 uur | ma 25 augustus 21.45 uur | di 26 augustus 21.45 uur .

----------
> Na Noorderzon

----------
()
De Jongens - Onder Constructie II
Onder Constructie is een voorstelling van het nieuwe Groninger gezelschap De Jongens.
Een actuele performance tegen de consumptiemaatschappij en de vernietiging van de natuur? Of een hilarische witgoed-slapstick barstensvol visueel spektakel en fysieke huzarenstukjes? De Jongens draaien hun hand er niet voor om in de remake van 'Onder Constructie'.

Deze zomer te zien op nationale en internationale festivals en in september ook in Groningen!!
Ze staan van 4 t/m 7 september in Groningen op locatie - Europark.
www.dejongens.info

----------
Meer informatie over Grand Theatre productiehuis en onze programmering: www.grand-theatre.nl

Radiohole en Tomoko Mukaiyama zijn al aanwezig in Groningen en beschikbaar voor een interview. Nature Theater of Oklahoma is vanaf 22 augustus aanwezig.

Meer informatie over het festival: www.noorderzon.nl



Ingezonden persbericht