Ingezonden persbericht

Den Haag, 21 augustus 2008

Internet houdt Nederlandse jongeren tegen hun wil binnen
Hi introduceert 'Internet op je laptop...waar je ook belandt’

Het overgrote deel (82%) van de Nederlandse jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 wil veel vaker buiten zijn dan de hooguit 2 uur die ze nu buiten komen. Ze voelen zich door werk en studie genoodzaakt binnen te blijven. Dit blijkt uit onderzoek* van mobiele jongerenmerk Hi onder ruim 700 respondenten. Juist in een tijd waarin mobiliteit een grote rol speelt en er nog weinig obstakels zijn om te gaan en staan waar je wilt, geeft bijna eenderde aan dat hun afhankelijkheid van het internet de boosdoener is waardoor ze zo weinig buiten komen. Met de introductie van 'Hi Internet op je laptop' biedt Hi jongeren de mogelijkheid ultiem mobiel te zijn en ook buiten gebruik te maken van internet. Met een simpele usb stick kan iedereen vanaf nu altijd en overal, onafhankelijk van hot spots, internetten op de laptop.

Meer dan 3 uur per dag op internet
Informatie opzoeken (75%) en contacten onderhouden (70%) zijn voor jongeren een reden om binnen te blijven, in de buurt van het internet. De helft van de jongeren die aangeven graag meer buiten te zijn, maakt elke dag meer dan drie uur gebruik van internet. Een kwart zit zelfs meer dan vier uur per dag op internet. Naast alle andere binnenhuiszaken blijft er dan weinig tijd over om lekker buiten te zijn.

Gebrek aan buiten internetten houdt vooral studenten binnen
Als jongeren op hun laptop altijd en overal internet zouden kunnen ontvangen, dan zouden 3 op de 4 jongeren veel vaker naar buiten gaan. Vooral studenten (83%) geven aan meer tijd buiten door te zullen brengen wanneer ze internet hebben op hun laptop. Momenteel bezit 65% van de jongeren een laptop. Bijna de helft van hen kan daarmee buiten niet internetten om de simpele reden dat ze daar geen bereik hebben, zij zijn dus genoodzaakt om tegen hun zin binnen te zitten.

Over 'Hi Internet op je laptop...waar je ook belandtÂ’
Hi introduceert drie (consumenten)abonnementen voor Internet op je laptop, waar je ook belandt: 'Soms online'
(¤ 22,95), 'Regelmatig Online' (¤ 37,95) en Vaak Online
(¤ 69,95). Omdat jongeren nergens aan vast willen zitten, kun je maandelijks opzeggen. Voor meer productinformatie kijkt u op: http://www.hi.nl/laptop

'Internet op je laptop...waar je ook belandtÂ’

Hi Internet voor de laptop is verkrijgbaar bij de Hi Winkels, hi.nl en telefonisch via 0800-0346, evenals vele externe retailers. Meer informatie over verkrijgbaarheid op www.hi.nl.

Klik op de foto's om ze te vergroten!

* Dit onderzoek werd uitgevoerd door PanelWizard onder 708 respondenten in de leeftijdscategorie
18 - 30 jaar.

Noot voor de redactie (