Ingezonden persbericht

Exact Software en TU Delft gaan Strategische Samenwerking aan

Delft, 21 augustus 2008 - Exact Softtware en TU Delft hebben gisteren een contract getekend voor strategische samenwerking op de lange termijn. Beide organisaties gaan kennis en kunde uitwisselen met als doel nieuwe technologie, producten en diensten te ontwikkelen. De samenwerking is ook bedoeld om Delft als IT-onderzoekscentrum op de kaart te zetten.

Exact houdt zich al 25 jaar in Delft bezig met onderzoek naar en ontwikkeling van IT-oplossingen. Het is daarom niet meer dan logisch dat Exact gaat samenwerken met de TU Delft, de grootste en oudste technische universiteit in Nederland. Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat langdurige samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling veelbelovende kansen biedt. De snelle ontwikkeling van IT-technologie zorgt ervoor dat de grenzen tussen zakelijke, sociale en persoonlijke activiteiten vervagen wat leidt tot verandering in de manier waarop bedrijven functioneren. Met de nieuwe technologie, producten en diensten die door de TU Delft en Exact zullen worden ontwikkeld, kunnen bedrijven succesvol opereren op de wereldwijde markt.

"Met deze overeenkomst gaan we de samenwerking verdiepen met een van de belangrijkste bedrijven die ooit uit de TU Delft zijn ontstaan," aldus TU Delft Directeur Valorisatie Paul Althuis.

'Dit project past uitstekend bij een huidige ontwikkeling in de maatschappij: de toenemende noodzaak voor samenwerking tussen specialisten. Er ontstaan in de IT-industrie steeds meer specialisaties. Daarom is het van groot belang dat er netwerken beschikbaar zijn voor het uitwisselen van kennis', zegt Aad 't Hart, Technology Research Director, Exact Software.

Voor de TU Delft betekent de samenwerking met Exact vooral dat nieuw ontwikkelde kennis en technologie in de praktijk kan worden getest. Exact krijgt met de samenwerking toegang tot de wetenschappelijke kennis en onderzoeksfaciliteiten van de TU Delft. Daarmee kan Exact de dienstverlening aan klanten verbeteren.

Exact CEO Rajesh Patel hierover: 'Deze samenwerkingtussen Exact en TU Delft is op vele manieren uniek. We zijn beide in Delft gevestigd, maar nog belangrijker, delen een visie op innovatie, onderzoek en technology om echt waarde toe te voegen aan bedrijven. Samen gaan we aan onderzoeksprojecten werken, kennis en ervaring delen en innovatie onder de aandacht brengen in Delft en in de rest van Nederland.'

Concreet starten in het vierde kwartaal van 2008 de volgende activiteiten: Exact zal twee stageplaatsen voor bachelor en masterstudenten beschikbaar stellen. De TU Delft geeft medewerkers van Exact toegang tot wetenschappelijk onderzoek. Door middel van master classes, gegeven door academici en deskundigen uit het bedrijfsleven, wordt de uitwisseling van visies, ideeën en kennis mogelijk gemaakt. Het is de bedoeling dat hierdoor de kloof tussen de academische wereld en de industrie wordt beslecht. Bovendien zullen onderzoekslaboratoria en onderzoeksprojecten opengesteld worden voor gezamenlijke activiteiten en zullen er promovendiplaatsen beschikbaar komen voor zowel TU Delft als Exact medewerkers. Daarnaast zullen beide organisaties IT start-upbedrijven een kans geven op het Technopolis technologiepark. Hiermee wordt Delft als IT-onderzoekscentrum verder op de kaart gezet worden.

Over de TU Delft
TU Delft is de grootste en oudste technische universiteit van Nederland. Meer informatie over het onderzoek en onderwijs vindt u op: http://www.tudelft.nl

Over Exact Software
Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere human resource management (HRM), customer relationship management (CRM), project management en elektronische workflow.
Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2.750 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in meer dan 125 landen.
In 2007 bedroeg de omzet van Exact Software ¤ 252,1 miljoen. Sinds juni 19999 is Exact Holding NV genoteerd aan Euronext Amsterdam. www.exactsoftware.com