Ingezonden persbericht

Binnen breder concept Stappen Maken

Electrabel hoofdsponsor Dam tot Dam Wandeltocht

Electrabel, de grootste stroomproducent van Nederland, wordt hoofdsponsor van de Dam tot Dam Wandeltocht vanaf 2008. De onderneming heeft hiertoe een driejarige overeenkomst getekend met de Stichting Sportevenementen Le Champion. De betrokkenheid van Electrabel bij dit grootse wandelevenement in de Amsterdamse regio maakt deel uit van een nieuw concept op het gebied van sportsponsoring dat Electrabel de komende jaren onder de naam Stappen Maken zal uitbreiden.

Overige Wandelsportevenementen

Naast de Dam tot Dam Wandeltocht in Amsterdam ondersteunt Electrabel ook de Nijmeegse 4daagse en de Avondvierdaagsen, georganiseerd onder auspiciën van Wandelsportorganisatie KNBLO-NL.

Daarnaast is de onderneming actief rondom 11 andere toonaangevende Nederlandse wandelsportevenementen zoals: de Rode Kruis Bloesemtocht, de Omloop van Goeree Overflakkee, de 80 van de Langstraat, en de Kennedymars met als omlijsting van het concept Stappen Maken de website www.stappenmaken.nl. Deze website moet een centraal informatie- en uitwisselingspunt worden voor iedereen die is geïnteresseerd in deze vorm van sportbeoefening.

Wandelen is populair

Uit onderzoek blijkt dat de populariteit van wandelen, de grootste sport van Nederland, snel toeneemt, ook onder jongeren. De populariteit van de Dam tot Dam Wandeltocht is daarvan een goed voorbeeld. Maar er zijn ook heel nieuwe vormen sterk in opkomst, zoals Geo-caching en Podwalks. Geo-caching is een vorm van spoorzoeken met het hele gezin met behulp van een hand-GPS. Er zijn in Nederland op dit moment al 5000 geregistreerde Geo-caching routes uitgezet. Podwalks zijn gesproken routes die zijn te downloaden voor de Ipod of de MP3 speler. Electrabel wil binnen Stappen Maken uiteindelijk ook op deze terreinen actief worden.

Stappen Maken

Electrabel heeft voor Stappen Maken gekozen omdat zij dit goed vindt aansluiten bij wat de onderneming zowel commercieel als in maatschappelijke zin wil uitstralen.

Het is dan ook de bedoeling dat Stappen Maken praktische uitwerkingen gaat krijgen in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Daarnaast wordt het concept gebruikt als instrument om Electrabel als werkgever en als maatschappelijk verantwoord opererende onderneming te profileren.

Electrabel, Europees leverancier van globale en op maat ontwikkelde oplossingen in energie

Electrabel behoort tot de top van de energieondernemingen in Europa en is marktleider in De Benelux. De onderneming grijpt de liberalisering van de elektriciteits- en aardgasmarkt

aan om in Europa een duurzame groei te realiseren waarbij strikte rentabiliteitscriteria de regel is. Bij de uitbouw van haar gamma energieproducten en -diensten maakt de onderneming optimaal gebruik van de synergie tussen elektriciteit en aardgas. Voor elke klant heeft zij een kwalitatief en gepersonaliseerd aanbod klaar, dat is opgebouwd rond commerciële dochterondernemingen en partnerschappen met plaatselijke operatoren.

Electrabel beheert een gediversifieerd productiepark van meer dan 29000 MW en is actief op alle tradingmarkten. In België exploiteert de onderneming elektriciteits- en aardgasnetten in opdracht van distributienetbeheerders. Electrabel maakt deel uit van SUEZ, een internationale industriële en dienstengroep die actief is op het vlak van energie en milieu. In Nederland heeft Electrabel ca. ongeveer 850 medewerkers. Ze produceert elektriciteit en warmte met moderne, voornamelijk gasgestookte hoog rendementscentrales met een opgesteld vermogen van 4710 MW.