B EN W BERICHTEN 2008 - 32
Gemeente Rotterdam
COLLEGEVERGADERING VAN 19 AUGUSTUS

Burgemeester

1. (19-08) Het college heeft de technische wijzigingen van de Gemeenschappelijke regeling VRR (veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond) vastgesteld en verzoekt dit besluit te agenderen in de eerstvolgende vergadering van de commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen. De wijzigingen hebben betrekking op de fusie van de gemeenten Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk tot de gemeente Lansingerland. De verwijzingen in de Gemeenschappelijke Regeling naar deze gemeenten moeten worden aangepast aan de nieuwe situatie.

2. (19-08) Het college van B en W heeft de congresdeelnemers van de European Association for the Study of Science and Technology een ontvangst aangeboden in de Burgerzaal van het stadhuis op woensdag 20 augustus. Het Erasmus Medisch Centrum heeft het congres georganiseerd. De burgemeester heeft als gastheer opgetreden.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

* (19-08) Het college van B en W heeft ¤ 11.285.000, - beschikbaar gesteld vooor de bouw van Kindercluster II in Nesselande. In het gebouw zullen de basisscholen Tangram en Passe Partout worden gehuisvest. Daarnaast komen er een sportzaal, een clubgebouw voor hockeyvereniging OMHC en drie hockeyvelden.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

* (19-08) Het college heeft besloten dat elke externe medewerker die voor de gemeente Rotterdam werkt een integriteits- en geheimhoudingsverklaring moet ondertekenen. Op deze manier is bij de start van de werkzaamheden duidelijk wat de regels zijn. De verklaring richt zich op geheimhouding, toegang tot gebouwen, omgang met informatie en bedrijfsmiddelen en integriteit, zoals het melden van vermoedens van misstanden en ongewenste omgangsvormen.

Website: www.stadhuis.rotterdam.nl

E-mail: communicatie.bestuursdienst@bsd.rotterdam.nl

Fax: (010) 417 21 54

Telefoon: (010) 417 29 18