Ingezonden persbericht

Jury lovend over ambachtelijk bier uit Haarlem
Jopen Bok en Hoppen bekroond met
Zilver bij 'Olympische bierwedstrijd'
Haarlem - De eerste keer meedoen aan de meest prestigieuze internationale bierwedstrijd en meteen zilver behalen. Jopen Hoppen en Jopen Bokbier, het ambachtelijk gebrouwen bier uit Haarlem, vielen dit jaar in de smaak bij de vakjury van de World Beer Championships. Directeur Michel Ordeman van Jopenbier is blij met de onderscheiding. ,,Volgens kenners zijn dit de Olympische Spelen op het gebied van bier. Dat je dan direct in de prijzen valt is heel eervol.''

Bieren uit de hele wereld in verschillende categorieën dingen mee naar een onderscheiding bij de bierwedstrijd. Twaalf flessen Jopen Hoppen en Jopen Bok vlogen in een pakket over de oceaan naar Chicago zodat de jury het bier in mei in kon proeven en beoordelen.
Het juryrapport is lovend over het bier uit Haarlem. In het bokbier proeven de juryleden smaken als gerookte amandelen, perzik, cacao en bloemenhoning met sinasappel. ,,Een vrolijk, verfrissend bier'', is het oordeel.
Hoppen biedt volgens de jury een smaakbeleving met hop, witte noten, zure room, zure kersen, bittere sinasappel, citroen en tropisch fruit. ,,Een intrigerend bier'', zeggen de bierkenners.
Volgende maand start het nieuwe bokbierseizoen. Jopen lanceert het nieuwe bokbier op 21 september.
Jopen mag het hele jaar het zilveren logo voeren van het Beverage Testing Institute uit Chicago, dat de bierwedstrijd organiseert. Meer informatie voor de bierliefhebber over de wedstrijd op www.tastings.com