Ingezonden persbericht

Reclame en service als wapen tegen omzetdaling DHZ branche

Rotterdam ­ 21 augustus 2008. Met de stilstaande economie is hhet interessant om eens te kijken naar de omzetontwikkeling in de doe-het-zelf branche. Hoe ontwikkelt de omzet zich en wat wil men tegen eventuele omzetdaling gaan doen? Uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 100 managers en eigenaren van bouw- en servicemarkten blijkt dat per saldo meer doe-het-zelf zaken aangeven dat de omzet is gestegen dan gedaald.

Omzetontwikkeling doe-het-zelf branche
Uit onderzoek van USP onder eigenaren en managers van verschillende doe-het-zelf zaken blijkt dat 22% van de eigenaren en managers aangeeft dat de omzet is gedaald. Elektrisch gereedschap en hout worden het meest genoemd als productgroepen waarvan de omzet is gedaald. Verder geeft 28% aan dat de omzet is gestegen, dit wordt met name veroorzaakt door stijging van de verf omzet, en bij 43% is de omzet ongeveer gelijk gebleven. Per saldo zijn er meer doe-het-zelf zaken die aangeven dat de omzet is gestegen dan gedaald.

Promotie als wapen tegen de dalende omzet
Om te zorgen dat de omzet weer gaat stijgen, willen de doe-het-zelf zaken waarvan de omzet is gedaald in de afgelopen maanden vooral meer aan promotie en reclame (34%) gaan doen. Verder geeft een aantal doe-het-zelf zaken aan meer aandacht aan service (6%) te gaan besteden of de winkel te gaan verbouwen (6%). Ook de doe-het-zelf zaken waarvan de omzet niet is gedaald in de afgelopen maanden geven aan dat ze meer aan promotie zouden gaan doen (39%) of meer aandacht aan service (11%) zouden besteden indien de omzet daalt in de toekomst.

In het bijgevoegde artikel vindt u de resultaten en achtergronden van het uitgevoerde onderzoek, wat mogelijk interessant is voor uw blad of website. U bent natuurlijk vrij om redactionele aanpassingen in de tekst te doen. Indien er andere aanpassingen dan tekstueel gewenst zijn, dan graag in overleg met USP.

Wij verzoeken u vriendelijk, indien u overgaat tot publicatie, ons hiervan een bewijsexemplaar toe te sturen. Mocht u verder nog vragen hebben, dan zijn wij bereikbaar via e-mail en op onderstaand adres.



Ingezonden persbericht