Gemeente Zaanstad

Realisatie sportpark de Kuil mogelijk in 2011
Procedure gestart om werkzaamheden mogelijk te maken

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een ontheffingsprocedure te voeren (artikel 3.22 van de Wet Ruimtelijke Ordening) en een kapvergunning aan te vragen voor het toekomstige sportpark de Kuil. De procedures zijn gestart, zodat ze gelijk lopen met de artikel 19 procedure om de huidige bestemming te wijzigen. De gemeente wil hiermee vertraging in de realisatie van het sportpark zo veel mogelijk voorkomen.

Om het sportpark te kunnen realiseren is de tijdelijke aanleg van een dam met duiker noodzakelijk. De dam is nodig voor het tijdelijk bereikbaar maken van het terrein. Om de aanleg van deze dam met duiker mogelijk te maken moet een ontheffingsprocedure doorlopen worden. Eerder dit jaar is een artikel 19 procedure gestart om de bestemming van het gebied te wijzigen. Door beide procedures gelijktijdig te doorlopen hoopt de gemeente in 2010 met de werkzaamheden te kunnen beginnen, zodat het sportpark in 2011 gerealiseerd kan worden.

De kapvergunning is nodig om verschillende bomen en struiken die nu op deze locatie staan te verwijderen en plaats te maken voor de voetbal- en tennisvelden. Het kappen zal pas plaatsvinden als gestart wordt met de aanleg van het sportpark. Circa 40 nieuwe bomen zullen bij de realisatie van het sportpark geplant worden.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Communicatie, Elly Klut, telefoon
06 - 15028930, e-mail e.klut@zaanstad.nl.