Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

JOHN FILLMORE TRIO IN DE BADCUYP

Flamenco met een knipoog naar Jazz en Zuid-Amerikaanse muziek, zonder de vormen en tradities van de flamenco zelf uit het oog te verliezen. Dat is wat het John Fillmore Trio brengt in de Badcuyp Centrum voor Muziek. Flamencogitarist Fillmore studeerde cum laude af aan het Conservatorium Rotterdam en studeerde daarna in Spanje bij Manolo Sanlucar en Paco Pena. In 2004 formeert hij zijn succesvolle flamencogroep Compassion die zich richt op de cross-over van flamenco, jazz-improvisaties en Zuid-Amerikaanse invloeden. Het fonds voor de Scheppende Toonkunst verschafte hem daarop een subsidie om voor deze groep nieuw werk te kunnen componeren. De opmerkelijk meeslepende muziek van dit trio is nu te horen in de Badcuyp. Line Up; John Fillmore (gitaar), Franklin Heijligers (basgitaar) en Ron van Holland (percussie).

Donderdag 21 augustus. Aanvang 21.30 uur in de Noordpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek, in Amsterdam. Toegang; E 10,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a.. www.badcuyp.nl/interviews.html. Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html ; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muziale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

///einde persbericht///

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam.

tel. 020- 675.96.69