Ingezonden persbericht




Persbericht 13 augustus 2008

Extra kaarten voor Gleone Gloede

Vanwege de zeer grote belangstelling voor de voorstelling Gleone Gloede van Tryater, is besloten extra kaarten uit te geven. Vanaf morgen (donderdag) kunnen kaarten besteld worden voor de try-outs op woensdag 21 en donderdag 22 augustus. De voorstelling begint om 20.30 uur en wordt gespeeld aan de Snitsermar bij de Potten in Sneek.

Het aantal kaarten is beperkt, het gaat in totaal om 240 kaarten. De bijzondere locatieproductie Gleone Gloede is een unieke samenwerking tussen het Frysk Festival en Sneker Simmer en wordt geproduceerd door Tryater.

Tryater stond met Gleone Gloede in juni op Oerol. De pers schreef toen: 'Een mooie voorstelling is het wel. Helder en beweeglijk, met een centrale rol voor de decorwissel en een ontroerende Freark Smink.' (Leeuwarder Courant) 'Dat vuur wordt overtuigend gebracht door de acteurs. Smink slaagt erin om de toeschouwers mee te krijgen in zijn van binnen woekerende onrust.' (Friesch Dagblad) 'Het maakt een vulkaan van gevoelens los' (Nilgün Yerli in AVRO's Late night show)

Gleone Gloede is een liefdesverhaal, vol rauwe energie; helder, maar ook misleidend, pijnlijk en zacht, liefdevol en wild. Het leven van de hoofdpersonen is van alle franje ontdaan en de poëzie van het leven wordt in al zijn eenvoud tastbaar gemaakt.

Tryater speelt Gleone Gloede op 21, 22 ,23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 en 31 augustus om 20.30 uur aan de Snitsermar bij de Potten. Kaarten zijn vanaf donderdag te bestellen via Tryater, VVV Sneek of via www.fryskfestival.nl

Het Frysk Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Nuon, Friesland Foods, Friesland Bank en Provincie Fryslân.