Océ

Océ versterkt positie in Zweden en Denemarken door overname Epcot

Venlo, Nederland, 21 augustus 2008 - Océ N.V. heeft Epcot overgenomen, de Scandinavische distributeur van printsystemen voor de maakindustrie en de grafische markt. Epcot behaalt een jaaromzet van circa 8,5 miljoen. Deze overname is volledig in lijn met de Océ strategie om de distributiekracht van de onderneming te versterken.

Epcot verkoopt in Zweden en Denemarken een breed aanbod van printer-, scanner- en kopieeroplossingen voor de professionele markt. De 35 medewerkers van Epcot zullen naar verwachting bij Océ in dienst komen.

Bij Océ werken op dit moment 425 medewerkers in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. De onderneming werkt aan verdere versterking van de positie in de Scandinavische markten en Finland voor digitale document systemen en business services. De acquisitie van Epcot betekent een verdere versterking van de positie van Océ in de Noord-Europese markt voor grootformaat printen, met nadruk op grafisch design, technische documentatie, bouwtekeningen, banieren, bewegwijzering en posters voor diverse mediatoepassingen.

Océ N.V.
21 augustus 2008

Over Océ
Océ N.V. is een vooraanstaande internationale document management onderneming. Het brede aanbod van Océ omvat print- en kopieersystemen voor de kantooromgeving, supersnelle digitale productieprinters en grootformaat printsystemen voor zowel technische documentatie als grafische kleurendisplays. Océ is ook een vooraanstaande aanbieder van document management voor derden. De onderneming heeft veel van de Fortune 500 bedrijven als klant, evenals toonaangevende commerciële printshops. Océ is opgericht in 1877. Met het hoofdkantoor in Venlo, is Océ actief in ruim 90 landen. Bij de onderneming werken circa 24.000 mensen. De totale omzet bedroeg in 2007 3,1 miljard. Het aandeel Océ is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Océ vindt u op www.oce.com.

Voor verdere informatie Océ N.V.:
Investor Relations: Pers: Carlo Schaeken Jan Hol Vice President Investor Relations Senior Vice President Corporate Communications Telefoon 077 359 2240 Telefoon 077 359 2000 E-mail investor@oce.com E-mail jan.hol@oce.com Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com


---- --