Roto Smeets de Boer NV

Persbericht HHBV: update voorgenomen bod

UPDATE INZAKE VOORGENOMEN OPENBAAR BOD VAN HOMBERGH/DE PUNDERT GROUP OP AANDELEN RSDB N.V.

Dit is een persbericht van Vadeho II B.V., een onderneming van de Hombergh/De Pundert Group ('HHBV') op grond van artikel 7 lid 1 sub A van het Besluit openbare biedingen Wft (het 'Besluit'). Deze aankondiging bevat geen bod op de gewone aandelen RSDB N.V. ('RSDB'). Deze mededeling is niet bestemd voor vrijgave, distributie of publicatie, geheel noch gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Australië of Japan.

Onder verwijzing naar de gezamenlijke persberichten van HHBV en RSDB van (i) 14 juni 2008, waarin is aangekondigd dat zij, onder de voorwaarde van het verkrijgen van financiering door HHBV, voorwaardelijk overeenstemming hadden bereikt over een voorgenomen openbaar bod (het 'Bod') van HHBV op alle uitgegeven en uitstaande aandelen van RSDB en (ii) 11 juli 2008, waarin HHBV aankondigde dat zij verwachtte nog maximaal 6 weken nodig te hebben om de documentatie en financiering met betrekking tot het voorgenomen Bod af te ronden en derhalve binnen 6 weken een verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht dacht te kunnen indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (de 'AFM'). HHBV geeft hierbij een update met betrekking tot de voorbereidingen van het voorgenomen Bod. De afronding van de financiering van het bod neemt meer tijd in beslag dan oorspronkelijk verwacht en derhalve heeft HHBV meer nodig dan de termijn van zes weken zoals aangekondigd in het eerder genoemde persbericht van 11 juli 2008. Op grond van artikel 7 lid 4 van het Besluit moet HHBV uiterlijk op het tijdstip dat zij goedkeuring vraagt van het biedingsbericht aan de AFM in staat zijn het geld op te brengen dat nodig is om het Bod gestand te doen. Om die reden zal HHBV niet vóór 22 augustus 2008 een verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht bij de AFM kunnen indienen maar verwacht wel dit spoedig daarna te kunnen doen. Daarbij wordt rekening gehouden met het feit dat, op grond van artikel 7 lid 3 van het Besluit, de termijn om een dergelijk verzoek in te dienen bij de AFM op 5 september 2008 afloopt.

Over HHBV
HHBV is een Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op de industriële sector. HHBV heeft diverse investeringen in de cement en energie industrie. De strategie van HHBV is erop gericht een meerderheidsbelang te krijgen in bedrijven met een sterk management die meestal opereren in een sector waar geconsolideerd moet worden. Teteringen, 21 augustus 2008

Belangrijke informatie
Deze openbare mededeling is uitsluitend bestemd voor informatiedoeleinden en bevat geen, en maakt geen deel uit van, een aanbod tot aankoop of verkoop van aandelen of een investeringsadvies of een uitnodiging tot het doen van een investering. Deze openbare mededeling betreft geen aanbod of een verzoek om aandelen in RSDB in enige jurisdictie te kopen of anderszins te verkrijgen. De verspreiding van deze openbare mededeling is aan wettelijke beperkingen onderhevig. HHBV verzoekt de personen die deze openbare mededeling ontvangen om zich te vergewissen van deze wettelijke beperkingen en om deze na te leven.