Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spanga, april 2008

Zes uitvoeringen Mozart-Opera tijdens Fries Festival eind augustus

Opera Spanga speelt Donna Giovanna, met een ouderwets uitzicht op een landelijke horizon en modern inzicht in de evolutie van het mannelijke en het vrouwelijke.

Donna Giovanna de koningin van de lust, brengt geen grenzen aan in haar oeverloze appetijt. Ze verslindt gewetenloos totdat het collectieve geweten haar verslindt.

Tussen donderdag 21 en zaterdag 30 augustus brengt Opera Spanga de opera Donna Giovanna in het weiland in het Friese plaatsje Spanga in het kader van het Fries Festival.

De regie is in handen van artistiek leider Corina van Eijk. Rollen zijn weggelegd voor onder meer Klara Uleman en Francis van Broekhuizen; operasolisten van Nederlandse bodem in een verder internationale cast, waaronder de Portugese tenor Charles Alves da Cruz, een vertrouwd Spanga-gezicht. David Levi leidt het Spanga Festival Orkest.

Mozarts Don Giovanni behoort tot de meest populaire opera's uit de muziekgeschiedenis. Het is het relaas van de fameuze rokkenjager. Maar wat gebeurt er als deze Don Juan geen man, maar een vrouw is? Is de geboren verleidster, net als haar mannelijke evenknie, een held? Of past het mateloze verleiden slecht bij haar geslacht en noemen we haar in plaats van een held een sloerie?

Onder leiding van Corina van Eijk maakt Opera Spanga sinds 1989 zogeheten weilandopera's. Zij regisseerde op het Friese platteland onder meer de opera's Aida en Falstaff van Verdi, Blauwbaards Burcht van Bartok, Gods Videotheek van Krüs, The Rakes Progress van Stravinsky en L'Elisir d'Amore van Donizetti. Met Stravinsky's Mavra en Sancta Susanna van Hindemith reisde Opera Spanga door Nederland. De hedendaagse multimediaopera Buwalsky, A Road Opera stond behalve in de Friese weilanden ook op de planken in New Haven en New York. Opera Spanga produceerde twee operafilms: Rigoletto (2003) van Verdi en Samson and Delilah (2007) van Saint-Saëns.

Voorstellingen: donderdag 21, zaterdag 23, maandag 25, woensdag 27, vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus. Aanvang 20.00 uur.

Kaarten kosten ¤ 42 (inclusief consumptie) en zijn vanaf dinsdag 15 april telefonisch te reserveren op 020 - 475 11 35. Vanaf dinsdag 10 juni op telefoonnummer 0561 - 475 472. Online reserveren kan via www.operaspanga.nl of kaartverkoop@operaspanga.nl.

muziek: Wolfgang Amadeus Mozart / libretto: Lorenzo da Ponte / regie: Corina van Eijk /directie: David Levi /solisten: Klara Uleman (Donna Giovanna), Francis van Broekhuizen (Leporella), Karen Wierzba (Donna Anna), Juan Carlos Echeverry Bernal (Don Ottavio), Charles Alves da Cruz (Don Elviro), Mourad Amirkhanian (Commendatore), Jean-Michel van Oosten (Zerlino), Marcel van Dieren (Masetto) /orkest: Spanga Festival Orkest /decorontwerp: Jolanda Lanslots / lichtontwerp: Henk Post /kostuumontwerp: Pieter van Rooy /make-up: Saskia Ellemeet / Italiaans gezongen

Bij deze nodigen we uit voor de PREMIERE DONDERDAG 21 AUGUSTUS 2008



Ingezonden persbericht