Provincie Overijssel

Een reis door de tijd


`Een reis door de tijd' is een tentoonstelling van archeologische vondsten uit de provincie Overijssel. Tessa Boomkamp, bekend als drumster, gitariste en zangeres, heeft zich laten inspireren door gebruiksvoorwerpen van mensen uit andere tijdperken. Het is een echte reis door de tijd geworden en zet mensen aan het denken over de vanzelfsprekendheid van hun eigen omgeving. Deze tentoonstelling is te zien van 21 augustus tot 17 oktober in de Bibliotheek Raalte.

Een fragment uit de bijbehorende toelichting van TESSA BOOMKAMP, de gastcurator:
"Aan mijn verhaal merk je dat ik weinig verstand heb van de oudheid en er misschien wel op een erg eigenaardige manier mee om ga, tot grote ergernis van de kenners, maar ik heb veel plezier beleefd aan deze reis door de tijd. Mijn selectie uit het provinciaal depot heeft niets te maken met de waarde van de vondsten of de uniekheid, maar met de gedachtespinsels die ik erbij kreeg door terug te gaan in de tijd."

Voor nieuwsgierigen en geïntereseerden in archeologie is het een unieke kans om in Raalte vondsten uit de hele provincie te ontdekken. De voorwerpen zijn normaal gesproken opgeslagen in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel A.D. Verlinde.

Achtergrond van deze tentoonstelling:
Deze tentoonstelling is de derde uit een serie van vier en georganiseerd door de werkgroep COOP, Cultuur op Ongewone Plekken. Het project heeft als doel het bibliotheekaanbod verbreden/verrijken door middel van een aantal exposities, samengesteld door gastcuratoren uit collecties van musea in Overijssel.

Bibliotheken zijn laagdrempelige, gratis toegankelijke voorzieningen, waar het publiek op een onverwachte manier kan kennismaken met de collecties van musea. Musea kunnen een deel van hun collectie op een andere manier aan het publiek tonen.

Het project COOP is een initiatief van een aantal bibliotheken in Overijssel (Almelo, Raalte, Olst-Wijhe en Hengelo) en Kunst & Cultuur Overijssel. Het project is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van: Provincie Overijssel, VSB-fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, DOBO (Verrijkt en Vèrreikend).

De tentoonstelling die van 21 augustus tot 17 oktober duurt, wordt geopend op donderdag 21 augustus om 15.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.
U wordt verzocht uw komst melden via het volgende e-mailadres: info@bibliotheekraalte.nl.

U kunt de agenda hier downloaden (pdf-bestand).