Politie Limburg-Noord

Werkbezoek aan politiekorps Limburg-Noord


Datum: 21-08-2008
Tijd bericht: 10:49
Plaats: Regio
Dinsdag 19 en woensdag 20 augustus hebben mevrouw Esther de Lange van het Europarlement en de heren Jos Hessels en Raymond Knops uit de Tweede Kamer gezamenlijk een werkbezoek gebracht aan politiekorps Limburg-Noord.

In het twee dagen durende bezoek aan de grensregio zijn de politici in Venlo verwelkomd door plaatsvervangend korpschef Henk Boland en hebben zij kennis gemaakt met korpsbeheerder Hubert Bruls, tevens burgemeester van de gemeente Venlo.

Gedurende deze twee dagen werden in woord en daad de internationale betrekkingen van de grensregio geschetst. Hierbij werd uiteengezet wat het omvat om een grensregio te zijn en wat dit voor de operationele bedrijfsvoering betekent, de hindernissen die genomen zijn maar zeker ook de euregionale successen die zijn geboekt. Met name op het gebied van samenwerking, verbinding en cultuur.

Voor de genodigden een gelegenheid om vanuit de politieke randvoorwaarden die geschetst zijn te kijken hoe een en ander daadwerkelijk in de praktijk werkt.

Daarnaast schoven de politici aan bij een euregionaal werkoverleg van Nederlandse en Duitse wijkagenten, maakten zij kennis met Duitse politiemedewerkers en de korpschef op het politiebureau in het Duitse Mönchengladbach en namen zij deel aan een oriëntatie en surveillance in de grensstreek.

Al met al twee dagen die inzicht hebben verschaft in het reilen en zeilen van de grensregio Limburg-Noord en diens Duitse collega's, zowel op beleidsniveau als op operationeel vlak.


---

Bovengenoemde gasten delen graag na het bezoek hun ervaringen met de media die hierin geinteresseerd zijn. Media kunnen tijdens kantooruren contact opnemen met Bureau Communicatie van de Politie Limburg-Noord of de communicatieafdeling van de politici zelf voor de telefoonnummers waarop zij te bereiken zijn.