Persbericht

Double-Take® Software neemt emBoot, Inc. over
~ Bedrijf bouwt full system expertise uit met nieuwe oplossingen ter ondersteuning van dynamische en groene IT-infrastructuren ~

Brussel, 21 augustus, 2008 - Double-Take® Software (NASDAQ: DBTK) heeft emBoot, Inc., expert op het gebied van netwerk booting technologie, overgenomen. De overname volgt op Double-Take Software's ontwikkeling van full system protection- en recovery-technologieën. Daarnaast is het in lijn met de overname van CDP-recovery, met TimeData als belangrijkste component van de Dynamic Infrastructure Strategy van het bedrijf. Hiermee kunnen workloads van iedere bron, op iedere locatie en tot op ieder moment in de tijd geoptimaliseerd, beschermd, gemonitord en hersteld worden.

Door de technologie die met de overname van emBoot, Inc. in huis gehaald is, kunnen bedrijven eenvoudig computer workloads toewijzen aan iedere fysieke Windows of Linux server, desktop of virtuele machine in hun omgeving. IT-organisaties kunnen deze workloads nu binnen enkele minuten verplaatsen. Het maakt daarbij niet uit of er een ramp is gebeurd, een data center verplaatst wordt, het bedrijf zijn infrastructuur wil virtualiseren of een applicatie meer capaciteit behoeft.

Het is erg complex en tijdrovend voor IT-medewerkers om workloads, onafhankelijk van de onderliggende fysieke of virtuele hardware waarop ze draaien, te verplaatsen. Door workloads op te slaan op networked storage resources en ze continu beschikbaar te stellen voor fysieke en virtuele servers, maakt Double-Take's nieuwe oplossing het gemakkelijk voor IT-medewerkers om bedrijfskritische applicaties en gegevens te verplaatsen. Hiermee kunnen ze voldoen aan Service Level Agreements (SLA's) en het gebruik van test, productie en disaster recovery van computer resources optimaliseren.

Dit creëert niet enkel flexibiliteit voor de IT-medewerker. Het is ook een innovatieve oplossing om het energiegebruik in het data center te minimaliseren. Deze technologie maakt efficiënt gebruik van de stroom in een server-omgeving door servers die standby staan uit te schakelen totdat ze nodig zijn voor failover of full site recovery. Het maakt daarnaast beter gebruik van diskloze servers en blades mogelijk.

"We zien in de markt een toenemende vraag naar het vrijmaken van workloads zodat IT-medewerkers deze naar behoefte kunnen verplaatsen om tegemoet te kunnen komen aan de bedrijfsbehoeften. Double-Take bouwt aan een lijn van tools om hieraan te voldoen", zegt Dean Goodermote, CEO bij Double-Take. "We verwachten onze productlijn en afzetmarkten uit te kunnen blijven breiden met aanvullende op software gebaseerde oplossingen om zo te voldoen aan de belangrijkste IT-infrastructuurbehoeften van de klanten."

emBoot's technologie is gebaseerd op de snel groeiende iSCSI-opslagstandaard (Internet Small Computer System Interface).

"emBoot biedt netwerk boot producten die de kosten en complexiteit van administratieve servers, desktops, POS terminals en embedded systems significant verminderen", zegt George Kostiuk, CEO bij emBoot. "We zijn opgetogen deel uit te gaan maken van het Double-Take Software team. We verheugen ons erop bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van tools waarmee klanten workloads kunnen vrijmaken en hardware en energiegebruik kunnen verminderen wanneer ze overstappen op een meer dynamisch beheerde infrastructuur", besluit Kostiuk.

Double-Take Software heeft emBoot overgenomen voor 9.6 miljoen dollar.