Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 augustus 2008

Sandra Tiethoff / Jan Camphuis: 053-4555588

Eén gewonde bij een aanrijding

Almelo

Een 37-jarige bestuurder van een snorfiets is op woensdag 20 augustus, op de Schuilenburglaan in Almelo, gewond geraakt nadat hij in aanrijding kwam met een personenauto.

Woensdagmiddag 20 augustus om ongeveer 12.20 uur werd een aanrijding gemeld op de Schuilenburglaan in Almelo, waarbij een 37-jarige bestuurder van een snorfiets uit Vriezenveen gewond was geraakt. De 37-jarige man reed met zijn snorfiets over de Schuilenburglaan in de richting van de Dollegoorsweg in Almelo. Doordat de man niet zoveel mogelijk rechts hield, ontstond tussen de snorfietser en een personenauto een aanrijding. De personenauto, die bestuurd werd door een 53-jarige man uit Enschede, kwam uit de Dollegoorsweg en reed de Schuilenburglaan op. De 37-jarige man werd met onbekend letsel overgebracht naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. (08-105241)

Bestuurder onder invloed moet rijbewijs inleveren

Oldenzaal

Een 37-jarige Oldenzaalse automobilist heeft op woensdag 20 augustus zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij te veel alcoholische versnaperingen tot zich had gehouden.

Woensdagavond 20 augustus om ongeveer 20.10 uur controleerden surveillerende agenten, op de Schipleidelaan in Oldenzaal, een bestuurder van een auto. Bij de eerste alcoholtest blies de bestuurder, een 37-jarige man uit Oldenzaal, meer dan het toegestane alcoholpromillage. De man werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,27 promille uit. Een proces-verbaal tegen de man zal worden opgemaakt. (08-105465)

Bromfietser aangehouden, reed vermoedelijk onder invloed van drugs

Ootmarsum

Een 30-jarige man uit het Duitse Uelsen werd op donderdag 21 augustus aangehouden, omdat hij ervan werd verdacht zijn bromfiets onder invloed van drugs te hebben bestuurd. Bij nadere controle werd een hoeveelheid, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen.

Een 30-jarige man uit het Duitse Uelsen werd op donderdagmorgen 21 augustus om ongeveer 04.15 uur, op de Almelosestraat in Ootmarsum, gecontroleerd. Hij reed daar als bestuurder op een bromfiets, de politiemensen die hem controleerden hadden het vermoeden dat hij de bromfiets onder invloed van drugs bestuurde. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar door een gemeentearts een bloedproef werd afgenomen.

Bij nadere controle werden door de agenten zeven zakjes met daarbij in ieder zakje ongeveer 1,3 gram vermoedelijk cocaïne aantroffen. De drugs werd in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-105513)

Vier hennepkwekerijen opgerold

Enschede

Tijdens een actie, waarbij adressen werden gecontroleerd op de aanwezigheid van een hennepkwekerij, werden woensdag 20 augustus in Enschede in totaal vier kwekerijen opgerold. Op een drietal adressen was de kwekerij nog in bedrijf en op een (1) adres was net geoogst.

Woensdag 20 augustus werd door de politie Twente een onderzoek ingesteld op meerdere adressen in Enschede, omdat het vermoeden bestond dat hier een hennepkwekerij aanwezig zou kunnen zijn.

Op vier adressen werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen dan wel een kwekerij die net geoogst was.

Op de zolderverdieping van een woning aan de Eversstraat werden 200 oogstrijpe planten aangetroffen. In een woning aan de Sibculobrink eentje met 93 planten en aan de Steenbokstraat een kwekerij met in totaal 469 planten. In een woning aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede werd alleen nog de apparatuur voor een kwekerij aangetroffen en wat resten van een juist geoogste partij hennep.

De plantages zijn ontruimd en alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen en alles is reeds in opdracht van justitie vernietigd. Tegen de eigenaren van de vier kwekerijen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-103612 / 08-083912 / 08-077674 / 08-084066)

Twee winkeldieven aangehouden

Hengelo

Een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw, beiden uit Hengelo, werden op woensdag 20 augustus aangehouden omdat zij op heterdaad betrapt werden op diefstal in een schoenenzaak aan de Thiemsbrug in Hengelo.

Op woensdag 20 augustus om ongeveer 17.25 uur kreeg de politie melding dat winkeldiefstal gepleegd was in een schoenenzaak aan de Thiemsbrug in Hengelo. De verdachten waren gevlucht, maar werden achtervolgd door de beveiligingsmedewerker. De politie kon de twee verdachten aanhouden. Bleek dat de twee, een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw beiden uit Hengelo, diverse goederen in bezit hadden waarvoor niet betaald was.

De man en de vrouw zijn meegenomen naar het politiebureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-105406)


---- --