Meer informatie: 0622313718

Donderdag 21 augustus 2008
Deze week in FEM Business (week 34/53, vanaf vrijdag 22 augustus in de kiosk)

PRIMEUR: het leugentje van Fortis-topman Lippens
Tijdens de voorlichtingsavond voor aandeelhouders deze week in Amsterdam vertelde Fortis-voorzitter Maurice Lippens dat hij EU-commissaris Neelie Kroes zou hebben gesmeekt om uitstel van enkele Fortis-onderdelen. Maar Kroes ontkent dat. 'Baron Lippens heeft nooit voor mij op de kniee:en gelegen.' Lees meer: PLUS: hoe Fortis dankzij ex-ceo Jean-Paul Votron ¤400 miljoen misliep

VERBORGEN KAMPIOENEN
Nederlandse industriële bedrijven goed in niches
Ze leveren op het oog simpele apparaten, zoals draaideuren, bakmachines en melkrobots. Maar vergis u niet: op dat gebied horen ze dan ook tot de absolute wereldtop. Wie als Nederlandse industriële onderneming wil overleven, zorgt ervoor dat hij marktleider worden in een hoogwaardige niche.

Strandtenten: slechte zomer, toch big bucks
De strandtent serveert niet langer alleen maar bier en bitterballen. Langere seizoenen, nieuwe klanten en vooral het aanbieden van een 'experience aan zee' blazen de sector nieuw leven in.

Slotervaart Ziekenhuis BV maakt ... uh... winst (!) /p> Interview met Aysel Erbudak, de eerste DGA in Nederland van een ziekenhuis. Ooit een probleemgeval, maakt het geprivatiseerde Amsterdamse Slotervaart ziekenhuis nu winst.

Royal Bank of Scotland wil snel concurrentie
Kees Hoving, verantwoordelijk voor de belangrijkste activiteit van RBS in Nederland, ontfermde zich over de parel in de kroon van wijlen ABN Amro: het betalingsverkeer en handelsfinanciering. Hij wil zo snel mogelijk business as usual, en dat betekent de aanval openen op Fortis.

Verder in dit nummer:

â- de tussenbalans van de Nederlandse banken
â- voorteken: het wordt deze winter rustig op Schiphol â- angst voor recessie is overdreven
â- heeft stroom uit eb & vloed toekomst?
â- Benedictijner broeder Ansel Grün rijk dankzij 'spirtueel advies'

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of 020- 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.