Ingezonden persbericht


BCD Travel breidt uit in Afrika

UTRECHT, 21 augustus 2008 - BCD Travel, Nederlands marktleider op het gebied van zakenreizen en de op twee na grootste zakenreisorganisatie ter wereld breidt haar activiteiten met hoge snelheid uit binnen Afrika. In de afgelopen twee maanden is BCD Travel vijf nieuwe samenwerkingsverbanden in Afrika aangegaan, aan het eind van dit jaar zullen er nog vijf volgen.

De uitbreiding is het antwoord op de groeiende vraag bij de klant en de regionale benadering van BCD Travel om haar multinationale klanten binnen Afrika te kunnen bedienen. De focus ligt hierbij op het toepassen van nieuwe technologieën en het optimaliseren van operationele processen om het reisproces van de bedrijven te vereenvoudigen.

De meeste vraag komt voort uit nieuwe multinationals met hoofdkantoren in Afrika, het Midden-Oosten, India en China. Het betreft onder andere oliemaatschappijen, telecommunicatiebedrijven en niet-overheidsinstellingen. De regionale benadering van BCD Travel in Afrika speelt in op gewijzigde handelsstromen binnen deze multinationals.

Het samenwerkingsverband is gesloten met vijf onafhankelijke travel management bedrijven in Gabon, Madagaskar, Mauritius, Senegal en Tanzania. De vertegenwoordiging van BCD Travel in Afrika komt hiermee op 13 landen. In dit kader is van een recessie bij BCD Travel in West Europa nog niet veel te merken. "Er is een verschuiving van zakenreisbestemmingen gaande richting het oosten en Afrika, die BCD Travel nu verder kan gaan uitbouwen." Aldus Peter Buis, algemeen directeur van BCD Travel in Nederland en België.


---

Over BCD Travel

BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 12 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 12.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl

Over BCD Holdings

BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met ongeveer 14.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 13 miljard.

Ingezonden persbericht