Nieuwe Leeuwardse vestiging van Bagels & Beans maakt veelbelovende start


LEEUWARDEN, 20080821 -- Op 6 augustus opende Bagels & Beans haar 34ste vestiging aan de Kelders 3 te Leeuwarden. De ondernemers, Marrit Hospes met partner Kor van der Meulen en broer Jelmer Hospes, wilden graag een Bagels & Beans beginnen omdat de sfeer en opzet perfect past bij hun ideaal.

Marrit: "Wij wilden zo'n ontbijt- en lunchzaak die je wel eens tegenkomt als je op reis bent en waarvan je dan zegt: `hadden we die thuis ook maar...'. Een relaxte plek zonder opdringerige bediening, met de lekkerste en unieke producten die ook heel puur zijn. Een plaats waar zowel backpackers als zakenmensen zich thuis voelen, met veel couleur locale... Toen we erover gingen filosoferen was het opeens: `Ho, wacht even, dat hebben we in Nederland wel! We belden met Ninande Thio en Ronald Bakker van Bagels & Beans. Het klikte en van het een kwam het ander. De zaak staat nu al als een huis en de eerste reacties zijn bijzonder positief."

NIEUW RUSTPUNT VOOR DE LIWWARDERS
De bagel- en espressobar van Bagels & Beans vormt een rustpunt in een wereld die steeds hectischer wordt. De stijl van bedienen past bij de ongedwongen spirit; gezellig en relaxed, maar altijd correct en stipt. Het okergeel geschilderde, ruime interieur oogt Mediterraans en roept associaties op met het zonnige Zuid-Frankrijk. Een belangrijke plaats is ingeruimd voor een grote houten leestafel met een brede keus in kranten en tijdschriften. Bij het raam aan de straatzijde staan twee tafels waaraan je heerlijk kunt genieten van de eerste zonnestralen. Marrit Hospes: "We hebben gekozen voor een van de mooiste locaties van de binnenstad: de Kelders. Ook omdat er 's zomers een fraai terras gerealiseerd kan worden. We gaan doordeweeks om 9.28 uur open en op vrijdag, in verband met de markt, al om 8.27 uur. Onze producten kunnen ook meegenomen worden als men dat wil!"

VERS TE PROEVEN
Het assortiment van Bagels & Beans is geïnspireerd door de wereldkeuken. Op de menukaart staan o.a. een Toscaanse bagel, een Tapas-bagel en - voor wie het zoeter wil - de bagel met banaan, ahornsiroop en kaneel. Drink er een vers geperst groente- of fruitsapje bij en je kunt er weer even tegen. De cappuccino en de espresso zijn bijzonder, mede door de rechtstreekse import van de koffiebonen. Deze zijn afkomstig van een trotse plantage in Panama die de Arabicabonen verantwoord teelt op de helling van vulkaan `Baru'. En dat proef je simpelweg. Niet vreemd dat Bagels & Beans `met vlag en wimpel' de AD koffietest 2007 won. Kor: "Het kostte tijd en veel training om de koffie zo te maken zoals het écht hoort, kop voor kop versgemalen en volgens strikte eisen wat betreft temperatuur en dosering. Terwijl ook het bereiden van de bagels nauw luistert: we maken iedere bagel uitzonderlijk vers en dus lekker. Wij durven de uitdaging aan om iedereen te overtuigen van onze gezonde en lekkere producten".


BAGELS & BEANS
De eerste Bagels & Beans werd in januari 1996 geopend aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam. De heerlijk belegde bagels, espresso en cappuccino en verse fruit- en groentesappen bleken een schot in de roos, de tijd was rijp voor een heel andere ontbijt- en lunchformule. Sindsdien hebben oprichters Ninande Thio en Ronald Bakker het succes weten uit te bouwen in samenwerking met de lokale ondernemers. Bagels & Beans is inmiddels een gevestigde naam. Op dit moment zijn er 34 vestigingen; een aantal dat groeit met gemiddeld 12 vestigingen per jaar.


Het adres van de nieuwste Bagels & Beans:
Kelders 3
8911 JC Leeuwarden