Populaire nieuwbouwprojecten in Nederland


Nieuwbouwwijzer.nl lanceert nieuwbouwpopulariteitsmeter

AMSTERDAM, 20080821 -- Elzenhagen Amsterdam, Deliplein Rotterdam, Het Slot van Terwijde Utrecht, De Kop van Oost Groningen en Wittevrouwenveld Maastricht... Wat hebben deze nieuwbouwprojecten in Nederland met elkaar gemeen? Dat ze ieder in hun eigen regio momenteel de meest populaire projecten zijn. Op Nieuwbouwwijzer.nl worden zij het meest bekeken, over deze projecten wordt de meeste informatie aangevraagd. Ieder kwartaal brengt Nieuwbouwwijzer.nl naar buiten welke projecten het meest populair zijn.

Bent u op zoek naar een nieuwe koopwoning? Nu hoeft u niet meer het hele internet af te struinen naar websites met informatie over nieuwbouwprojecten. Nieuwbouwwijzer.nl is een nieuwbouwzoekmachine, waar de consument op huizenjacht alle lopende en toekomstige nieuwbouwprojecten bij elkaar vindt. Vanaf de eerste brainstorm totdat de laatste woning verkocht of verhuurd is.

Makkelijk
Makkelijk om te vergelijken, dus. Ook krijgt u antwoord op veelgestelde vragen die betrekking hebben op huizen bouwen, kopen en financieren. U hoeft bovendien niet zelf alle makelaars te bellen voor informatie. Nieuwbouwwijzer.nl wordt dan ook dagelijks ruim 7500 keer bezocht. Niet vreemd, want op de site staan meer dan 3900 nieuwbouwprojecten, dat wil zeggen ruim 144.000 woningen. Bezoekers kunnen selecteren, bijvoorbeeld op regio, aankoopbedrag en woningtype. Uit de gegevens die Nieuwbouwwijzer.nl verzamelt, blijkt dat sommige projecten populairder zijn dan andere.

Hierna treft u een korte beschrijving van de hierboven genoemde projecten. Daaronder een lijst van de meest populaire nieuwbouwprojecten bij u in de buurt.


Grote steden:

Top 5 Amsterdam
Elzenhagen
Haarlemmerplein
Het Sluishuis
Uit De Kunst
Koningshof Waterwoningen

Elzenhagen wordt gebouwd in Amsterdam-Noord. Het project omvat koop- en huurwoningen, in de vrije én sociale sector. De woningen worden ontwikkeld door meerdere ontwikkelaars en zijn bedoeld voor starters, jonge gezinnen en senioren. Elzenhagen krijgt een gevarieerde bebouwing van ééngezinswoningen met tuinen en appartementen. Pieter Portegies van BAM Woningbouw: `De intentie is een wijk te bouwen in Zaanse stijl. Alle woningen hebben een individueel karakter en dat komt vooral tot uiting in de toepassing van de materialen en in de variatie in kleurstelling. De architecten hebben keuze uit een palet van 32 kleuren!' De afwisselende gevels en variatie in kleurstelling zorgen voor een plezierige, intieme woonsfeer. Belangrijke kenmerken: veel groen en water, parkeerruimte op eigen terrein, ruime, comfortabele woningen, alle mogelijke voorzieningen onder handbereik op steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad.

Top 5 Groningen
De Kop van Oost
Stoker + Brander
Aurora
Veldspaatflat
Tasmantoren

Oude havengebieden met een rijke industriële traditie spreken tot de verbeelding. De bedrijvigheid maakt plaats voor woon-werkgebieden met een grote variatie aan commerciële, culturele en maatschappelijke functies. Met De Kop van Oost sluit Groningen aan bij de trend die is ingezet in andere voormalige industriële gebieden in binnen- en buitenland. Een ideale plek voor de stedeling die houdt van een bruisend en dynamisch stadsleven. De torens van De Kop van Oost markeren de weg naar Meerstad, de uitbreidingslocatie ten oosten van Groningen. Barend Pelgrim van Heijmans Vastgoed: `De bouw wordt gerealiseerd volgens het zogenaamde Wenswonen-concept. Deze ontwerp- en bouwmethode biedt kopers ruime gelegenheid om hun woning naar eigen inzicht in te delen. Het maakt bovendien alle kosten direct inzichtelijk.' De torens worden eigentijds en uitdagend van vorm.

Top 5 Maastricht
Wittevrouwenveld - gezinswoningen
Belvédère Haven
Wittevrouwenveld - appartementen
Heugemerveld
Wittevrouwenveld - starterswoningen

Onder het motto `Hartstikke Wittevrouwenveld! verrijst in Maastricht in een oude wijk een prachtige nieuwe woonwijk met karakter. In het project Wittevrouwenveld worden veertien gezinswoningen, 26 appartementen en vijftien starterswoningen gebouwd. De gezinswoningen zijn ruim en licht onder andere door een erker aan de straatzijde en de glazen pui die vanaf de vloer tot aan het plafond loopt. Ze hebben allemaal een tuin, en aan de achterzijde is een verkeersluwe straat. Cyril van Veerdonk van Ruijters Makelaars: `Een geheel eigen stukje Maastricht op wandelafstand van het centrum. En ook prettig: een nieuw winkelcentrum om de hoek.' Zo worden wonen en winkelen op moderne wijze in de historische sfeer van de binnenstad van Maastricht ingepast.


Top 5 Rotterdam
Deliplein
The Red Apple
Laankwartier
Newport Nesselande
Aster Egelanter

In het hartje van de wijk Katendrecht in Rotterdam ligt het Deliplein. Dit plein is volledig gerenoveerd. De historische en karakteristieke gevels en daken zijn in oude glorie hersteld. Ondernemers krijgen alle ruimte voor creatief ondernemen, wat tot gevolg heeft dat er op het Deliplein altijd iets te beleven valt. Woningen worden opnieuw ingedeeld en gerenoveerd of als kluswoning aangeboden. Het gaat om benedenwoningen, appartementen, stadswoningen en maisonettes. Heel Katendrecht wordt een moderne stadswijk met veel groen. Het Deliplein is daar onderdeel van. Martijn van Wieringen van Atta Makelaars: `Katendrecht is echt een bijzondere plek die helemaal in bloei komt. Er wordt veel georganiseerd en er wordt veel gebouwd. De woningen op het Deliplein zijn opknapwoningen. Dus toekomstige bewoners kopen heel veel ruimte op een prachtige locatie voor een gunstige prijs.'

Top 5 Utrecht
Het Slot van Terwijde - De Hof
De Roode Loper
De Toren
De Belle van Zuylen
Meysters Buiten

Op één van de laatste open plekken in de wijk Terwijde verrijst een spraakmakend project: Het Slot van Terwijde, een uniek ontwerp, verdeeld over drie deelprojecten. De Hof bestaat uit woningen die rondom een binnentuin zijn gebouwd. `Het Slot biedt geborgenheid in een afwisselend en ruim opgezette wijk', zegt Johan van Stralen van ontwikkelaar Proper-Stok. `De bouwkundige opzet is functioneel en tijdloos. Terwijl de gemeenschappelijke binnentuin zorgt voor een zekere warmte en samenhang. In combinatie met de variatie in typen woningen en prijsklassen biedt dit bewoners de mogelijkheid naar hartelust te wonen.'