Ipanema Technologies onthult nieuwe generatie WAN-optimalisatietools


Integreert op een intelligente manier externe netwerkapparaten waarbij de applicatie centraal staat; zorgt dat ze voordeel hebben van zichtbaarheid, optimalisatie en versnelling

AMSTERDAM, 20080821 -- Ipanema Technologies, een marktleider in applicatieverkeersbeheersystemen, heeft vandaag een nieuwe generatie geïntegreerde WAN-optimalisatieapparaten geïntroduceerd

Ipanema's Autonomic Networking System is een oplossing die wordt ondersteund door hardware, ip|engines die een volledig scala aan functies voor applicatieverkeersbeheer uitvoeren, inclusief zichtbaarheid, optimalisatie en versnelling. De ip|engines zijn ontworpen om in datacentra en filiaalkantoorlocaties te worden geplaatst.

De nieuwe generatie ip|engines bieden een doorbraak in prestatievermogen om te voldoen aan de specificaties van de grootste en meest complexe netwerken en drukste bedrijfsapplicaties van vandaag en morgen. Elke ip|engine biedt ook nieuwe innovatieve extra poorten voor uitbreiding van het systeem.

De ip|e 5ax biedt de beste prestaties in zijn prijsklasse en vormfactor. Dit compacte apparaat van 230 x 200 x 33 mm verwerkt WAN-verkeer van maximaal 8 Mbps voor zowel downloaden als uploaden en 20/2 Mbps voor downloaden en uploaden. De ip|e 5ax heeft een 80 GB schijf voor verbeterde cachecapaciteit. Door de apparatuurspecificatie is het apparaat ideaal voor filialen die zijn uitgerust met moderne ADSL2+ of SDSL-verbindingen.

De ip|e 1800ax is een carrier-gradeapparaat dat tot maximaal 1 Gbps WAN-verkeer kan verwerken. Het apparaat omvat redundante voeding en drie hot-swapschijven van 750 GB met RAID-capaciteit.
De nieuwe serie bevat ook de modellen ip|e 120ax, ip|e 140ax en ip|e 1000ax om berekend te zijn op de verscheidenheid aan WAN-toegangbandbreedten.

Met de nieuwe extra poorten krijgen Ipanema-klanten het vooruitzicht op voortdurende uitbreidingsmogelijkheden. De poorten zijn zo ontworpen dat externe apparaten aan de ip|engines kunnen worden gekoppeld. De ip|engines kunnen selectief een deel van het WAN-verkeer omleiden naar de poorten voor externe verwerking. De omgeleide stromen worden gegarandeerd afzonderlijk bewaakt en geoptimaliseerd door de ip|engines voor en na hun transformatie.

"De nieuwe extra poorten zijn een fundamentele vooruitgang in de architectuurprincipes van WAN-optimalisatie," zei Thierry Grenot, hoofd technologie bij Ipanema Technologies. "Ipanema kan nu op een intelligente manier externe netwerkapparaten waarbij de applicatie centraal staat integreren in de autonome architectuur en de apparaten voordeel laten hebben van de functies voor zichtbaarheid, optimalisatie en versnelling."

De nieuwe ip/engine-lijn is per direct verkrijgbaar. De prijs van de ip|e 5ax is vanaf ¤ 2100,-
De prijs van de ip|e 1800ax is vanaf ¤ 34.000,-.




Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com)

Ipanema ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor applicatieverkeersbeheer en WAN-optimalisatie die de kwaliteit van de gebruikerservaring drastisch verbeteren. Het Autonomic Networking System van Ipanema voegt intelligentie aan het netwerk toe, waardoor bedrijven het netwerk op dynamische wijze op één lijn kunnen brengen met hun bedrijfsdoelen. Het Autonomic Networking System van Ipanema, dat is ontworpen voor het beheer van grote en zeer grote Wide Area Networks (WAN) van bedrijven, stelt bedrijven, telecomproviders en netwerkserviceproviders in staat om voorbij de netwerkgrenzen te gaan. Met het Autonomic Networking System van Ipanema kunt u herhaalbare en geïndustrialiseerde services aanbieden die op applicatie-SLA's zijn gebaseerd, die de grootste voordelen met zich meebrengen tegen de laagste Total Cost of Ownership (TCO): intelligente zichtbaarheid, intelligente optimalisatie en intelligente versnelling. Veel grote telecomproviders en grote multinationals in alle marktsegmenten, zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energiebedrijven, farmaceutische bedrijven, automotive, IT enzovoorts maken gebruik van de diensten van Ipanema.





Ipanema Technologies