Nederlandse Spoorwegen

Amsterdam, 18 augustus 2008

Extra treinen naar Tall Ships' Races in Den Helder

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus rijdt NS extra treinen in verband met de Tall Ships' Races in Den Helder. De Intercity's Nijmegen ­ Den Helder rijden op maximale lengte. Daarnaast rijden de Intercity's Maastricht/Heerlen ­ Alkmaar beide dagen tussen 9.30 en 12.30 uur door naar Den Helder. Op beide dagen starten de Intercity's Alkmaar ­ Heerlen/Maastricht tussen 16.30 en 19.30 uur al in Den Helder. Om dit mogelijk te maken, stoppen deze treinen richting Den Helder op vrijdag in de avondspits niet op de stations Alkmaar-Noord, Heerhugowaard en Schagen. Het evenemententerrein bevindt zich op loopafstand van station Den Helder. Meer dan 70 Tall Ships uit Europa, Azië en Zuid-Amerika liggen van 20 t/m 23 augustus in de haven van Den Helder. Onder hen tientallen driemasters, de Zwanen van de Oceaan. Aan boord 2000 trainees en bemanningen uit alle hoeken van Europa. Rond de vloot is het 4 dagen lang Mega-Sail in de marinestad. 80 gratis VIP-arrangementen voor vaste klanten van NS Via het relatiemagazine Spoor en de E-nieuwsbrief van NS hebben 40 reizigers een VIP-arrangement gewonnen voor twee personen.

Voor informatie over het evenement en uw treinreis zie www.eropuit.nl of bel 0900 ­ 9292 ( 0,70 per minuut). Voor het programma zie www.saildenhelder.nl. Bij een speciaal NS-infopunt kunnen bezoekers een reisadvies voor de terugreis ontvangen van NS-servicemedewerkers.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS persvoorlichting, Carola Belderbos 06 ­ 4726 8397.

NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukst bereden van Europa ­ met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358


---- --