Gemeente Bolsward


Nieuws
23-06-08

Hjir en dêr: Frysk Festival daagt wijken en buurten uit!

friesk festival.gif

Het Frysk Festival daagt alle dorpen en buurt- en wijkschappen in de provincie uit om een baken te bouwen. Dat baken moet worden gemaakt van gebruikte materialen. Wie het mooiste baken bouwt, wint een Frysk Festival voorstelling voor dorp of buurt. Het project heet `Hjir en dêr'. Aanmelden kan vanaf nu via www.fryskfestival.nl.

Het Frysk Festival is een tiendaags cultureel festival van 22 t/m 31 augustus. Overal in de provincie zijn in die tien dagen theatervoorstellingen, locatieprojecten, beeldende kunst, film en muziekoptredens. Het thema van het festival is `de gemeenschap'. Om de gemeenschap ook actief bij het Frysk Festival te betrekken is het project `Hjir en dêr' ontwikkeld.

`In de dorpen, buurten en wijken heerst nog zoveel gemeenschapszin. Daarnaast versieren heel veel dorpen en buurten hun straten tijdens het dorpsfeest. Dus het bouwen van een baken ligt eigenlijk in het verlengde,' aldus Roelof Koster, initiator van het project.

Dorpen en buurten die mee willen doen, kunnen zich via de site van het Frysk Festival aanmelden. Op de site is ook alle informatie over `Hjir en Dêr' te vinden. U kunt ook rechtstreeks mailen naar projectleider Roelof Koster van Keunstwurk, r.koster@keunstwurk.nl

feed