Gemeente Barendrecht

Datum: 18 augustus 2008
Nummer: 108

Burgemeester Van Belzen ontvangt fietsers uit Louny

Wethouder Bas Nootenboom fietst laatste kilometers mee

BARENDRECHT (maandag 18 augustus 2008) - Burgemeester Van Belzen ontvangt vrijdag 22 augustus de deelnemers van de zevende Cycletour tussen zusterstad Louny en Barendrecht. De fietsers vertrokken zaterdag 16 augustus uit Louny en arriveren na een fietstocht van ruim 1000 kilometer rond 16.00 uur op het Doormanplein in het oude centrum van Barendrecht. Wethouder Nootenboom (Sport) haalt de fietsers bij de Moerdijkbrug op. Samen met enkele leden van de wielersportvereniging Barrhopoort fietst hij de laatste kilometers naar Barendrecht mee. Dit jaar moet de opbrengst bijdragen aan de inrichting van een trainingskeuken voor mensen met een verstandelijke handicap.

Om de twee jaar vindt deze gezamenlijke fietstocht van Duitsers, Tsjechen en Nederlanders plaats. Dit jaar neemt ook een bekende deel aan de tocht, namelijk een voormalig wethouder van de gemeente Barendrecht (Cees Silvis). De fietstocht is een activiteit van de stedenband tussen Barendrecht en Louny.

Stedenband
De gemeente Barendrecht heeft al sinds 1990 een 'stedenband' met de Tsjechische stad Louny. In 1993 werd de officiële 'Intentieverklaring Vriendschapsbanden' getekend door de beide burgemeesters. De Stedenband Barendrecht-Louny is een activiteit van particuliere organisaties. In de stichtingen zijn sportverenigingen, onderwijs, culturele organisaties, beroepsgroepen en sociale instellingen vertegenwoordigd. In de afgelopen 18 jaar hebben honderden mensen een bezoek gebracht aan de andere gemeente.


---

Noot voor de pers,