Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 19 augustus 2008

Universiteit van Tilburg verwelkomt internationale studenten

Welcome Week van start

Vanaf vrijdag 22 augustus verwelkomt de Universiteit van Tilburg ruim 500 internationale studenten. Zij komen een half jaar of langer studeren. In de Welcome Week worden ze wegwijs gemaakt in hun komende studie, de Nederlandse cultuur en de stad Tilburg. Studenten krijgen veel informatie, gaan samen sporten en feesten, bezoeken het stadhuis en spelen "Dutch Games".

Dit jaar verwelkomt de universiteit zo'n 200 uitwisselingsstudenten die een semester komen studeren, 120 studenten die een Bacheloropleiding gaan volgen, en 200 studenten voor een Masteropleiding. Bij aankomst op vrijdag of zaterdag ontvangt elke student een uitgebreid informatiepakket, inclusief een plattegrond van Tilburg, gadgets, collegerooster en studie-informatie. Vervolgens wordt de student naar zijn kamer gebracht door een van de vele UvT-studenten die als vrijwilliger optreden.
De Welcome Week gaat officieel van start op maandagochtend 25 augustus. Om 10.30 uur zal Rector Magnificus Frank van der Duyn Schouten de nieuwe studenten welkom heten namens de UvT. De studenten krijgen vervolgens informatie over hun studie en krijgen een buddy toegewezen, een student die het hele integratietraject uit eigen ervaring kent en waar nodig de helpende hand biedt. In de Welcome Week staan onder meer een City Tour, een Pub Crawl, The world comes to Tilburg Party en Immigratiezaken op het programma. Nieuw is de officiöle ontvangst op donderdagmiddag op het stadhuis, waar wethouder Hugo Backx de studenten welkom zal heten in Tilburg. De studenten zijn afkomstig uit zo'n 50 verschillende landen van alle continenten. De meeste studenten gaan studeren aan de economische faculteit, maar er starten ook internationale studenten met de nieuwe bacheloropleiding Liberal Arts van de Faculteit Geesteswetenschappen. De beste vertegenwoordigde nationaliteiten zijn Chinees, Duits, Spaans, Turks en Bulgaars.
De Welcome Week is georganiseerd door het International Office van de Universiteit van Tilburg in nauwe samenwerking met de faculteiten en internationale studentenverenigingen.