Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Afsluiting kruispunt Doorn

De werkzaamheden aan het kruispunt in Doorn worden volgens planning uitgevoerd. Afhankelijk van het weer wordt het volledige kruispunt van vrijdagavond 22 augustus 22.00 uur tot en met maandagmorgen 25 augustus 06.00 uur geheel afgesloten.
Als het kruispunt klaar is, begint de aannemer met de herinrichting van de Dorpsstraat.

Deze werkzaamheden bestaan uit het verbeteren van de voetgangersoversteek op de T-splitsing vanaf de parkeerplaats bij de Albert Heijn; verlenging en aanpassing van de bushaltes voor het oude postkantoor en reconstructie van het straatwerk. Om de toegankelijkheid van het parkeerterrein bij Albert Heijn en Cultuurhuis Pléiade te garanderen werkt de aannemer in een aantal fases. De werkzaamheden kunnen daardoor wat langer duren, maar uiterlijk tot en met vrijdag 19 september.

Vanaf maandag 25 augustus is het kruispunt Doorn weer grotendeels toegankelijk voor het gemotoriseerd verkeer. Door het werk aan de Dorpsstraat geldt dan alleen nog een omleidingroute als u vanaf het kruispunt naar Driebergen-Rijsenburg wilt rijden. Net als nu blijft de doorstroming van het verkeer vanuit Driebergen naar Leersum wel mogelijk. De bussen van Connexxion rijden vanaf maandag 25 augustus wel weer conform de dienstregeling van en naar Driebergen.

Afsluiting kruispunt
De werkzaamheden lopen tot nu toe dus volgens schema. Om het kruispunt van de definitieve asfaltlagen te kunnen voorzien, is volledige afsluiting noodzakelijk. Om in het weekend s nachts door te kunnen werken is op grond van de Wet geluidhinder ontheffing verleend. Direct omwonenden van het kruispunt ontvangen volgende week nog een informatiebrief over de werkzaamheden die in het weekend plaatsvinden.

Handhaven
Ook in de komende weken blijft de politie controles uitvoeren. Verkeersgebruikers worden bekeurd die afsluitingen negeren of tegen de rij-inrichting in eenrichtingswegen inrijden.

Informatie
Meer informatie over de werkzaamheden aan het kruispunt in Doorn of over de dienstregeling van Connexxion vindt u op de gemeentelijke website www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl, onder het kopje Actueel/werk in uitvoering. Voor de busdiensten kunt u ook kijken op www.connexxion.nl, onder Actuele informatie.

Laatst gewijzigd: 20 augustus 2008