Gemeente 's-Hertogenbosch

21-08-2008
Verbreding A2 Rondweg 's-Hertogenbosch
Afsluitingen viaduct Gestelseweg en op- en afrit 22 Sint-Michielgestel/'s-Hertogenbosch-zuid

Verkeershinder A2 ter hoogte van aansluiting 22 Voor de sloop en nieuwbouw van het viaduct over de A2 bij aansluiting 22 (Sint-Michielsgestel/'s-Hertogenbosch-zuid) worden tot medio september 2008 veel werkzaamheden uitgevoerd die de nodige verkeershinder zullen opleveren. Gedurende veel avonden en nachten zijn rijstroken van de A2 afgesloten. Verder zijn de op- en afrit regelmatig afgesloten.

Sloop viaduct in weekend 5, 6 en 7 september
In het weekend van 5 tot en met 7 september sloopt InfrA2 het viaduct boven de hoofdrijbanen. Vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagmorgen 6.00 uur wordt continu doorgewerkt. Tijdens de werkzaamheden is de afrit Sint-Michielsgestel voor het verkeer uit de richting Eindhoven afgesloten, evenals de oprit uit
Sint-Michielsgestel/'s-Hertogenbosch-zuid richting Eindhoven. Het verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Veghel. Tijdens deze periode zijn twee in plaats van drie rijstroken per rijrichting beschikbaar. Gedurende korte tijd is 's nachts slechts één rijstrook per richting beschikbaar.

Verkeershinder viaduct Gestelseweg
De indeling van de rijstroken op het viaduct wordt gewijzigd: twee rijstroken voor het verkeer naar 's-Hertogenbosch en één rijstrook voor het verkeer uit de stad richting Sint-Michielsgestel. Deze indeling wordt begin september 2008 in gebruik genomen en duurt tot het einde van het werk in het voorjaar van 2010. Om deze nieuwe indeling mogelijk te maken, worden op het viaduct de nodige werkzaamheden uitgevoerd. In het weekend van 22 tot en met 25 augustus zal het verkeer daar de nodige hinder van ondervinden.

Overdag is in dat weekend slechts één rijstrook per richting beschikbaar. Daarnaast zijn afsluitingen noodzakelijk:
- voor het verkeer vanuit Sint-Michielsgestel richting 's-Hertogenbosch is de rijbaan op het viaduct volledig afgesloten van vrijdagavond 22 augustus 21.00 uur tot zaterdagmorgen 23 augustus 9.00 uur, van zaterdagavond 23 augustus 20.00 uur tot zondagmorgen 24 augustus 9.00 uur en van zondagavond 24 augustus tot zondagmorgen 25 augustus tot 6.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A2 richting Utrecht naar de aansluiting Veghel en weer terug de A2 op richting Eindhoven. De omleidingsroute staat met borden aangegeven. De omrijtijd bedraagt minder dan 10 minuten.

- voor het verkeer vanuit 's-Hertogenbosch richting Sint-Michielsgestel is de rijbaan op het viaduct afgesloten van vrijdagavond 29 augustus 21.00 uur tot zaterdagmorgen 30 augustus 6.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A2 richting Eindhoven en knooppunt Vught. De omleidingsroute staat met borden aangegeven. De omrijtijd bedraagt circa 15 minuten.