Gemeente Zwolle

Actieprogramma vrijwilligerswerk 2006-2009

Initiatieven opgenomen in het programma

Allochtonen en vrijwilligerswerk Aan het eind van de projectperiode is er op basis van debatten, een vrijwilligersonderzoek en de resultaten en conclusies uit de projecten een actieprogramma vrijwilligerswerk 2006-2009 vastgesteld. De Tijdelijke Stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk mag dan afgelopen zijn, de aandacht voor vrijwilligerswerk krijgt met het gemeentelijk actieprogramma vrijwilligerswerk 2006-2009 weer een impuls waarbij de concrete ondersteuning aan vrijwilligersorganisaties centraal staat. Wij noemen de volgende initiatieven die in 2006 opgenomen zijn:


* De gemeente zet in 2006 al via het steunpunt Vrijwilligerswerk van de Vrijwilligerscentrale in op ondersteuning van vrijwilligersorganisaties ten aanzien van de uitvoering van wet- en regelgeving.

* In 2006 wordt met steun Vrijwilligerscentrale Zwolle het project ´De Beursvloer´ uitgevoerd, waarmee kennis en diensten vanuit het bedrijfsleven beschikbaar gesteld aan vrijwilligersorganisaties.
* Vanaf april 2006 is er een nieuwe gemeentelijke stimuleringsregeling ´vrijwilligerswerk in welzijn en zorg´, waarmee elke vrijwilligersorganisatie in Zwolle een subsidieaanvraag kan doen van maximaal EUR 2.000,-- om het opstarten van nieuwe vrijwilligersinitiatieven op het gebied van welzijn en zorg mogelijk te maken.

* Vanuit het gemeentelijke project ´Niet leuker wel makkelijker´ lichten SportServiceZwolle en de Vrijwilligerscentrale Zwolle in 2006 tenslotte de gemeentelijke regelgeving en procedures door op knelpunten voor vrijwilligersorganisaties en worden er instrumenten ontwikkeld waarmee vrijwilligersorganisaties makkelijker en efficiënter kunnen voldoen aan de bestaande regelgeving en procedures.

Bron: Maatschappelijke ontwikkeling
Datum van 23-07-2008 tot 22-07-2009

* actieprogramma vrijwilligerswerk

* zwols handboek

* overige informatie

* vrijwilligersorganisaties

* contactgegevens