Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt scooterrijder die doorreed na ongeval
Publicatiedatum: 22-8-2008 9:38:15

OOSTERBEEK - De politie is op zoek naar de bestuurder van een scooter, die betrokken was bij een verkeersongeval op de Utrechtseweg in Oosterbeek (richting Arnhem) ter hoogte van de Jonkheer Nedermeijer van Rosenthalweg.

Volgens getuigen passeerde de scooter op 21 augustus rond 18.20 uur een fietster (een 58-jarige vrouw uit Oosterbeek); deze werd tijdens deze manoevre geraakt waardoor ze ten val kwam. De vrouw is met verwondingen aan hoofd en armen overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis.
De bestuurder van de scooter reed aanvankelijk door, maar werd door getuigen tegengehouden en teruggestuurd. Deze is ongeveer een halve minuut bij het slachtoffer gebleven en reed vervolgens weg richting Renkum. Enkele automobilisten zijn er nog achteraan gegaan, maar dat heeft niet mogen baten. Deze automobilisten worden opgeroepen zich te melden bij de politie op 0900-8844. Zij kunnen mogelijk interessante getuigeverklaringen afleggen.

Signalement
Volgens getuigen is de bestuurder van de scooter een blanke man met een fors postuur met kort stekelig haar; de man zou een stoppelbaard hebben. Zijn leeftijd wordt geschat op 50 tot 65 jaar. Hij droeg volgens getuigen een vergeeld wit overhemd met verticale gekleurde strepen.
De man reed op een felblauwe scooter met grijze elementen; het zou kunnen gaan om een Peugeot Viva Citty. De kentekenplaat bevatte een `F'. Mocht iemand informatie hebben over dit ongeval, dan is hij/zij meer dan welkom. Ze kunnen zich melden op 0900-8844. (08-117017)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---