Politie Groningen

Regiopolitie Groningen brengt Politiewijzer uit

Provincie Groningen, 22-08-2008 o Regiopolitie Groningen brengt volgende week een nieuwe versie van de Politiewijzer uit. In de Politiewijzer staan allerlei onderwerpen op het gebied van veiligheid. Onderwerpen waar alle Groningers mee te maken kunnen krijgen. Het handige boekwerkje wordt huis-aan-huis verspreid in de provincie Groningen.

Elk gebied een eigen editie

Al jaren brengt de Groningse politie de Politiewijzer uit. Elk politiegebied (basiseenheid) binnen de provincie heeft een eigen editie. Hierdoor weten de ontvangers precies welk politiebureau bij hun woonplaats hoort en welke buurt- en jeugdagenten aangewezen zijn voor hun omgeving. Bovendien staan in het boekwerkje
wetenswaardigheden met betrekking tot de eigen en andermans veiligheid. Zo zijn diverse telefoonnummers van hulpverlenende instanties meegenomen.

Verspreiding

De Politiewijzer wordt door een verspreidingsbureau huis-aan-huis verspreid. Bewoners die door middel van een sticker op een brievenbus aangegeven geen ongeadresseerd drukwerk te willen ontvangen krijgen de wijzer niet. Zij kunnen de wijzer vanaf volgende week ophalen bij het politiebureau, gemeentehuis of bibliotheek. Ook wordt het boekje neergelegd bij verzorgingshuizen en ziekenhuizen. De politiewijzer is daarnaast aan te vragen via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via het mailformulier op www.politie.nl.