Politie Groningen

Vrijdag 22 augustus 2008

Provincie Groningen, 22-08-2008

Groningen: vrouw gewond na botsing

Bij een aanrijding op de kruising Zernikelaan met het Blauwborgje is donderdagavond een 54-jarige automobiliste uit Rasquert licht gewond geraakt. Een 39-jarige man uit Groningen verleende op de kruising geen voorrang aan de vrouw. Door de botsing liep zij nekletsel op. Het slachtoffer werd met haar letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: alcoholcontrole leidt tot zes aanhoudingen

Tijdens een alcoholcontrole op diverse locaties in Groningen heeft de politie zes bestuurders aangehouden. De controles werden gehouden in de Stationsstraat, het Emmaplein, het Schuitendiep en de Winschoterkade. In totaal werden negen automobilisten naar het politiebureau overgebracht. Uiteindelijk bleken zes bestuurders te diep in het glaasje te hebben gekeken. Drie bestuurders bleken uiteindelijk niet onder invloed te hebben gereden. Een 30-jarige Stadjer spande de kroon met een promillage van 1,25 promille. Hij werd in zijn auto op het Emmaplein gecontroleerd. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal op termijn beslissen wat met de verdachten zal gaan gebeuren. De controles werden tussen 19.00 en 23.00 uur uitgevoerd.

Groningen: man beledigt agenten

De politie heeft donderdagnacht in de Gelkingestraat een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De verdachte schold de dienders tijdens hun surveillance zonder aanleiding uit. De man werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Ook bleek dat de man nog een niet onherroepelijk vonnis had openstaan. Dit vonnis is aan de verdachte uitgereikt. De 20-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het proces-verbaal beslissen wat met de verdachte moet gaan gebeuren.

Stadskanaal: getuigen aanrijding gezocht

De politie doet onderzoek naar een aanrijding op een bruggetje nabij de Hoveniersweg in Stadskanaal. Het incident vond plaats op zaterdag 16 augustus rond 20.00 uur tijdens een evenement op het Pagedal. Een man in een blauwgrijze bestelbus wilde over het bruggetje rijden en reed daarbij over een aantal fietsen. Een 18-jarige vrouw uit Stadskanaal stond op dat moment op het bruggetje en werd door de bestuurder omver gereden. Na de aanrijding ging de automobilist er vandoor. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ze beenletsel had. De jonge vrouw heeft donderdag aangifte gedaan. De politie wil graag spreken met mensen die getuige zijn geweest of meer informatie hebben over het incident. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Stadskanaal via 0900-8844 (lokaal tarief).

Lageland: automobilist te snel

De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 39-jarige automobilist uit Farmsum. Een agent in een onopvallende surveillanceauto zag de man met hoge snelheid over het Eemskanaal ZZ in Lageland rijden. De hardrijder reed gemiddeld 115 km/u terwijl 60 km/u is toegestaan. Vanwege de snelheidsovertreding van 55 km/u moest de man zijn roze papiertje inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuw Beerta: fietser gewond na aanrijding vrachtwagen

Een 67-jarige inwoner van Nieuw Beerta is donderdagmiddag op de Hoofdweg in zijn woonplaats gewond geraakt. De man stond met zijn fiets in de hand in de berm toen hij de Hoofdweg over wilde steken. Hij zag daarbij vermoedelijk een naderende vrachtwagen over het hoofd. De 51-jarige vrachtwagenbestuurder uit Finsterwolde kon de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage.

Hoogezand: tiener vernielt bus- en stationshokjes

De politie heeft donderdagavond in Hoogezand op heterdaad een 17-jarige inwoner van Wildervank aangehouden voor vernieling. Een getuige meldde de politie dat een onbekende jongen een bushokje had vernield aan de Gorechtlaan. Agenten kregen door dat de jongen mogelijk op het station in Hoogezand was. Toen de dienders in de buurt waren zagen ze dat meerdere stationshokjes waren vernield. Even verderop gooide de verdachte net een steen in de richting van het straatmeubilair. Hij kon direct worden aangehouden. De tiener is voor verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: alcomobilist zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagnacht in Stadskanaal een 27-jarige alcomobilist uit die plaats aangehouden. De bestuurder werd in de Industriestraat langs de kant van de weg gezet voor een alcoholcontrole. De verdachte bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Uit de blaastest bleek dat de Kanaalster had gedronken. In zijn bloed bijna 1,1 promille alcohol. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: illegale plakker aangehouden

Tegen een 31-jarige man uit Groningen is proces-verbaal opgemaakt omdat hij donderdagmiddag illegaal posters aan het plakken was. Agenten zagen de Stadjer bezig op de viaduct van de N360 met de N33. Hij had geen vergunning en deed vrijwillig afstand van de posters en het lijm.

Provincie Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in de provincie Groningen verkeerscontroles uitgevoerd. In Appingedam werden 85 motorvoertuigen gecontroleerd. Drie automobilisten droegen geen veiligheidsgordel. Van de 50 gecontroleerde autos die in Spijk werden gecontroleerd, bleken twee bestuurders geen gordel te dragen.

In de omgeving van Aduard, Baflo en Zoutkamp werden bij de controle 18 bekeuringen geschreven. De bekeuringen werden uitgedeeld voor het negeren van een verkeerslicht (1x), niet dragen van een veiligheidsgordel (3x), overschrijding van de maximum snelheid (4x), niet kunnen tonen van juiste papieren (8x), onjuiste bevestiging van de hulpkoppeling (2x).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1674, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 181 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 849, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1438, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 778, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 702, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Groningerweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1423, aantal overtredingen: 94 km/uur, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.