Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 22-08-2008

Aanhouding na kluiskraak

EMMEN Met de aanhouding afgelopen zondagnacht van een 31-jarige Groninger heeft de politie een kluiskraak in het gemeentehuis opgelost.De politie zag tijdens de surveillance op de Hoofdstraat een man die zich verdacht ophield. Bij de fouillering van de man werden onder meer een creditcard en een sleutelbus ontdekt. Deze voorwerpen bleken het eigendom van de gemeente. Toen is ook geconstateerd dat deze uit een kluis uit, het in verbouwing zijnde, gemeentehuis waren ontvreemd. De deur van de kluis is met een snijbrander geopend. Deze was in het pand aanwezig in verband met de verbouwing. Verschillende firmas verrichten hiervoor werkzaamheden. De verdachte had zogezegd de snijbrander geleend van de timmerlieden. De verdachte heeft afstand gedaan van de goederen, deze zijn weer aan de gemeente teruggegeven.

Fietser gewond na botsing

EMMEN Twee fietsers raakten donderdagmiddag gewond na een botsing aan de Oude Meerdijk. Een 65-jarige vrouw uit Emmen fietste over de Oude Meerdijk vanuit de richting Holtlaan. Zij sloeg plotseling, zonder dat ze richting aangaf en zonder dat ze omkeek, linksaf. Een 50-jarige fietser uit Emmen fietste achter haar en hij haalde haar in omdat hij op de kruising rechtdoor wilde. Een botsing was het gevolg. Beiden zijn door het ambulancepersoneel onderzocht. De vrouw had last had van haar pols en had verwondingen in haar gezicht. De man had pijn aan zijn ribben. (BPS 08-164390)

Rijden onder invloed

ASSEN Agenten hebben donderdagmiddag een 29-jarige man uit Assen staandegehouden aan de Maria in Campislaan voor een controle. De man werd ter plaatse aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies jij 600 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-164388)

Snorfietser aangehouden
ASSEN Agenten hebben donderdagavond een 23-jarige man uit Assen aangehouden aan de Doevenkamp wegens het snorfietsen zonder licht en het niet verzekerd rondrijden. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Mogelijk is de man betrokken geweest bij een diefstal in een winkel. Ook dit wordt onderzocht. (BPS 08-164432)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.