Persberichten Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht, 22-08-2008

Onder invloed

BAARN Op vrijdagochtend 22 augustus heeft de politie de bestuurder van een snorfiets aangehouden op de Prins Hendriklaan in verband met het rijden onder invloed.

Toen de 21-jarige man uit Amsterdam omstreeks 3.00 uur de politie zag rijden, keerde hij om en reed de stoep op. Toen de politie de man aansprak bleek hij erg naar alcohol te ruiken. Omdat hij weigerde op straat te blazen is hij aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat hij 675 ugl in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijontzegging voor 7 uur.

Man vraagt om rijontzegging

EEMNES De politie heeft op vrijdagochtend 22 augustus een 65-jarige man uit Hilversum aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 2.30 uur kreeg de politie de melding dat er iemand vanaf een parkeerplaats aan de rijksweg A27 had gebeld dat hij niet verder durfde te rijden. Uit de ademanalyse bleek de man 520 ugl alcohol in zijn lichaam te hebben. De man gaf aan in een café een aantal glazen alcohol te hebben genuttigd, vervolgens wilde hij naar huis rijden. Onderweg vond hij het toch te gevaarlijk worden om te rijden. Ook gaf hij aan een rijontzegging te willen. Die kreeg hij voor de duur van vijf uur.