Persberichten Eemland Zuid, 11.15 uur

Utrecht, 22-08-2008

Bestuurder schrikt van politie

AMERSFOORT - De politie heeft op vrijdag 22 augustus drie mannen aangehouden in verband met openstaande boetes en het in bezit hebben van inbrekerswerktuig

Rond 03.00 uur reed de politie op de Woestijgerweg, de bestuurder van een langs rijdende auto schrok toen hij de politie zag. Reden voor de agenten om hem een stop teken te geven. De zenuwachtige bestuurder kon geen rijbewijs tonen, wel een verblijfsdocument. Ook de twee passagiers werden door de politie gecontroleerd. Een van de inzittenden, een 30-jarige man uit Den Haag, bleek nog een aantal boetes uit te hebben staan, ook bleek hij gesignaleerd te staan als ongewenst vreemdeling. De man is aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

In de kofferbak van het voertuig werd inbrekerswerktuig aangetroffen en tevens bleek dat het voertuig al lang uitgevoerd had moeten zijn. De bestuurder, een 40-jarige man uit Sint Michielsgestel en de tweede inzittende, een 33-jarige man vermoedelijk afkomstig uit Armenië, werden aangehouden in verband met het inbrekerswerktuig. Ook de 33-jarige man is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Man aangehouden in verband met mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 21 augustus een man aangehouden in verband met een mishandeling.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de rijksweg A28 iemand in elkaar zou zijn geslagen. De verdachte, een 46-jarige man uit Utrecht zou met een honkbalknuppel op de auto van een 55-jarige man uit Maarssen hebben geslagen. De man uit Maarssen die de auto bestuurde was door de honkbalknuppel geraakt. De bestuurder liep hierbij een flinke bult en mogelijk een gekneusde hand op. De passagier van de 55-jarige man, een 47-jarige vrouw uit Utrecht en de man uit Utrecht zijn bekenden van elkaar. De aanleiding van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De verdachte is aangehouden.

Bromfietsster onderuit

AMERSFOORT Op de Operaweg is donderdag 21 augustus een 31-jarige vrouw uit Nijkerk gewond geraakt toen ze met haar bromfiets onderuit ging. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding van het ongeval en ging ter plaatse. De vrouw vertelde dat ze hard had geremd voor een auto en zo ten val was gekomen. Een passant verleende hulp met het fixeren van de nek van de vrouw. Ze had pijn in haar nek en knie is met de ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis vervoerd.

Buit in hoedje

AMERSFOORT Winkelpersoneel heeft donderdag 21 augustus een 50-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden toen hij een winkel aan de Hellastraat wilde verlaten zonder zijn aankopen af te rekenen. Het personeel zag omstreeks 10.25 uur dat de man broodjes in zijn hoed had gestopt en deze langs de kassa wilde loodsen. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Een gevluchte winkeldief kon donderdag 21 augustus toch nog in de kraag worden gevat. Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie de melding dat een man kleding had gestolen uit een winkel aan de Utrechtsestraat. De verdachte, een 53-jarige man uit Velp, was ervan door gegaan. Agenten zochten in de omgeving naar de man en vonden hem op de Leusderweg in een auto. Naast hem in de auto lag een gloednieuwe tas met daarin kleding en een kniptang. In de kofferbak lagen plastic tassen met nieuwe kleding en nieuw gereedschap. De spullen zijn voor onderzoek in beslag genomen en de man is aangehouden en in verzekering gesteld.