Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 22-08-2008

Verkeerscontroles

DE BILT- BUNNIK- ZEIST- De politie heeft op 21 augustus op diverse wegen in De Bilt, Zeist en Bunnik verkeerscontroles gehouden.

In totaal werden er 41 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere snelheid (16), het onnodig geven van een lichtsignaal ( 6), het niet kunnen tonen van het rijbewijs ( 5) en het niet dragen van de gordel(7).

Snelheidscontrole

BUNNIK Donderdagmorgen 21 augustus heeft de politie tijdens een snelheidscontrole op de Schoudermantel 1203 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 121 bestuurders sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur.

De controle werd gehouden tussen 10.15 en 12.00 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.

Fietser gewond

ZEIST Een 79-jarige fietser uit Soesterberg is donderdag 21 augustus op de Antonlaan gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist. Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Het bleek dat de fietser en de automobilist allebei aan een inhaalmanoeuvre waren begonnen en elkaar in tegengestelde richting tegen kwamen. Beide weggebruikers konden elkaar niet ontwijken. De fietser werd geschept door de 52-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg en liep een forse hoofdwond op. Hij is per ambulance naar het Diaconessenhuis vervoerd.

Onder invloed

DE BILT - Omdat hij geen autogordel droeg, is een 58-jarige automobilist uit De Bilt tegen de lamp gelopen. De man werd donderdag 21 augustus omstreeks 16.10 uur op de Vissersteeg aan de kant van de weg gezet en de agenten roken alcohol. Ze lieten de man blazen waaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man werd aangehouden. Ademanalyse wees vervolgens uit dat hij 565 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt, hij kreeg een rijverbod van zes uur en een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

ZEIST De politie heeft op vrijdag 22 augustus op de Woudenbergseweg een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Het rijgedrag van een 48-jarige man uit Driebergen was aanleiding voor de politie om hem omstreeks 02.40 uur een stopteken te geven. Uit de ademanalyse bleek de man 840 ugl in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bestuurder, zie zich verzette bij zijn aanhouding, is ingesloten.

BILTHOVEN- De politie heeft op vrijdagochtend 22 augustus een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks 01.10 uur zagen agenten de 40-jarige vrouw uit Maartensdijk op de Lassuslaan rijden zonder verlichting. In eerste instantie reageerde de vrouw niet op het stopbord en het seinen met groot licht, maar uiteindelijk kon zij toch aan de kant gezet worden. De vrouw rook naar alcohol en zij blies 460 ugl. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijontzegging voor 4 uur.

Schennispleger aangehouden

DE BILT De politie heeft donderdagavond donderdag 21 augustus een man aangehouden in verband met openbare schennispleging.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat een man zich vervelend gedroeg in het Boetselaarpark. Ter plaatse aangekomen zagen de agenten de man met zijn broek op zijn knieën en ontbloot bovenlijf. De getuige verklaarde later dat de man, een 59-jarige Utrechter, meerdere malen langs was gelopen en gefietst toen zij met twee vriendinnen op een bankje zat. De man had ook vanuit de bosjes naar hen zitten kijken. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.